Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Muro d´Alcoi

Les Festes de Moros i Cristians de Muro tanquen amb un balanç positiu, alta participació i nombrosos visitants

El municipi no ha registrat successos greus gràcies a l’efectiva actuació dels cossos i forces de seguretat que el dissabte van disuadir un focus de baralles i violència . Les desfilades han transcorregut segons els temps marcats així com la resta d’actes, que s’han dut a terme amb èxit d’organització i gran nombre de públic

 

Les Festes de Moros i Cristians de Muro 2024 han arribat a la seua fi amb un balanç positiu tant en l’organització, com en la tranquilitat de la festa on no s’han registrat ’incidents. El programa d’actes s’ha desenvolupat dins dels temps marcats i sense haver de destacar cap fet ressenyable. Les dues entrades van recórrer els carrers del municipi segons l’horari previst; tant festers com públic van complir amb la seua funció per fer que la festa brillara i estiguera a l’altura.

Tal i com ha indicat el president de la Junta de Festes de Muro, Paco Vicedo, “vull agraïr a totes les persones que formen l’entramat organitzatiu de les festes la gran implicació, tant abans com durant els dies de festes, perquè tot haja eixit segons les previsions i no hàgem hagut de ressaltar fets d’importància. És evident que contratemps sempre sorgeixen però quan hi ha un equip darrere que vela per l’organització i perquè tot isca tan bé com siga possible, el resultat no podria ser un altre que tancar unes Festes de Moros i Cristians amb un bon balanç en tots els aspectes”. Apuntava com a fet que “en una de les entrades el conductor d’una de les carrosses va donar positiu però de seguida es va buscar substitut i tot va seguir segons el que estava previst. Durant els actes de dispar una festera va patir unes xicotetes cremades en la cara a causa d’esquitxades de pólvora però es va actuar ràpidament, primer amb intervenció en l’ambulància i posteriorment traslladant-la al centre de salut per a realitzar-li les cures pertinents, sense registrar cap fet més de gravetat”.

L’alcalde de Muro, Vicent Molina ha destacat que “el balanç general és molt positiu, que les entrades siguen dissabte i diumenge permeten que molta gent puga visitar el municipi i gaudir de les desfilades; és cert que el dissabte va haver-hi més gent que el diumenge, però els dos dies vam comptar amb una gran presència de públic”. Respecte als incidents registrats, el primer edil ressaltava “la gran actuació per part dels cossos de seguretat i la unitat de la USECI el dissabte a la nit, en la qual un grup de joves va iniciar un focus de baralles i violència que gràcies a l’efectivitat de l’actuació de Policia i Guàrdia Civil no va tindre majors conseqüències; per això és important tindre un bon dispositiu de seguretat que puga dissuadir aquest tipus produïts per la falta de civisme i respecte i que continuen sent freqüents en l’oci nocturn ”. Ha agraït “tant a càrrecs festers, com a públic, veïnat i visitants la seua implicació perquè les Festes 2024 hagen sigut magnífiques i sobretot molt gaudides per tots”.

Per la seua part, la regidora de Festes, Sara Beneyto s’ha sumat al sentiment de satisfacció de l’alcalde i Junta de Festes, “puc dir que tanque les meues primeres festes al front de la regidoria amb un bon balanç, han sigut setmanes de molta faena i de coordinació exhaustiva. És cert que les Festes impliquen moltes àrees i és important treballar en equip per a obtindre bons resultats i crec que ho hem aconseguit. Per acabar ha assenyalat que “sempre es pot millorar, i en això anem a continuar treballant de cara al pròxim any. En aquest sentit, hem recollit totes les apreciacions que la gent ens ha anat fent aquestos dies i les valorarem per veure quines es poden dur a terme en les pròximes Festes”.

El proper cap de setmana, 18 i 19 de maig el municipi tancarà les Festes de Moros i Cristians 2024 amb els actes de “La Pujà”. El dissabte 18, a les 23:30 hores es realitzarà la tradicional “Entraeta de la Pujà” amb el recorregut habitual. Al finalitzar aquest acte, es podrà gaudir de discomòbil a la plaça del Matzem.

El diumenge, 19 de maig, es celebrarà el dia de “La Pujà”. A les 8:00 hores totes les filaes que vulguen realitzaran un passacarrer amb posterior esmorzar. A les 12:00 hores, al temple parroquial tindrà lloc la Missa per a tots els festers difunts. Per la vesprada, a les 18:00 hores es farà la desfilada, primer els Moros i després els Cristians i a les 20:30 hores es durà a terme la Pujà de la Mare de Déu a la seua Ermita. En arribar-hi es dispararà un gran castell de focs artificials i es cantarà l’himne dedicat a la Patrona. D’aquesta manera i amb l’habitual traspàs de Càrrecs Festers i l’anunci de les Clavariesses de l’any següent, es donarà fi a les Festes de Moros i Cristians del 2024.


197