Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Muro d´Alcoi

Muro enceta la seua VII edició dels Pressupostos Participatius

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro, ha posat en marxa una nova edició dels ja consolidats VII Pressupostos Participatius.

Amb una dotació de 70.000 euros, destinats a inversions, aquesta eina participativa pretén dotar a la població de mecanismes de democràcia directa, sempre amb un criteris concrets i amb un esperit de corresponsabilització envers les prioritats de les veïnes i veïns de la nostra població.

Aquest procés arranca amb l’arreplegada de propostes efectuades per parts dels ciutadans, – sempre complint uns requisits- des del 21 de setembre fins el 9 d’octubre, podent-se efectuar tant de manera presencial ( en el registre de l’Ajuntament), com telemàticament en :
participando.vilademuro.net

La segona fase – i no menys important – és la de validació tècnica, un període en el qual el personal tècnic de l’Ajuntament realitza el garbellat, la selecció i la cerca dels pressupostos de les opcions presentades pels participants, en base a criteris tècnics, legals, jurídics i de viabilitat. Aquesta tasca abarca des del 10 d’octubre fins el 6 de novembre.

I ja per finalitzar, i prèvia presentació de les propostes que compleixen els requisits per a ser triades, arriba la fase de votació (del 10 de novembre fins el 24 del mateix mes), on totes les mureres i murers -majors de 16 anys i empadronats a la nostra població – que ho desitgen, poden exercir el seu dret a una democràcia horitzontal i de futur.

Amb la mateixa fórmula utilitzada per a fer propostes, podran votar tant presencialment (Ajuntament), com telemàticament en :
participando.vilademuro.net

” Celebrem ja la setena edició dels Pressupostos Participatius de Muro, perquè tenim una clara vocació per dotar a la ciutadania de ferramentes per participar en el dia a dia del nostre poble, podent proposar i després votar quines són les inversions que creuen més necessàries dins dels 70.000 euros disponibles “, explicava el regidor de Participació Ciutadana Kike Pascual.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

276