Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Muro d´Alcoi

Muro posa en marxa la iniciativa de sensibilització social “A Muro, Puja’t al Carro” amb motiu del 25N

  • L’objectiu de la campaña es visibilitzar la lluita per a l’eliminació de la violencia contra les dones
  • El projecte s’ha dut a terme en l’IES Serra de Mariola amb la participació de 500 alumnes i el 24 de novembre s’obrirà al públic adult

 

Muro, 20 novembre, 2023

 

Amb motiu del 25N, data en la qual es visibilitza la lluita per a l’eliminació de la violència contra les dones, la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Muro d’Alcoi presenta: A Muro, PUJA’T AL CARRO, una iniciativa per a la sensibilització social mitjançant la cultura i el cinema, en col·laboració amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere del Ministeri d’Igualtat i la Diputació d’Alacant.

Muro va lligat de manera inequívoca a una icona de la cultura i el folklore de la Comunitat Valenciana, el Tio Pep i el seu “carro”. Amb aquesta activitat es pretén adaptar i actualitzar aquesta imatge per a connectar de manera directa amb els temes que hui en dia protagonitzen l’agenda social.

“Volem que els veïns i les veïnes de Muro pugen al carro d’aquesta activitat que abordarà qüestions com la igualtat entre homes i dones, la diversitat sexual o la inclusió social mitjançant projeccions audiovisuals dinamitzades, on generar debat i reflexió de manera entretinguda” ha comentat Rebeca Pérez, regidora de Benestar Social.

 A Muro, PUJA’T AL CARRO proposa la projecció d’un cicle de curtmetratges i un llargmetratge, presentats per especialistes en la matèria. Obertes a col·loqui, aquestes projeccions volen convertir-se en espais on descobrir algunes de les claus sobre els temes a tractar, així com generar noves referències culturals mitjançant obres que no solen arribar a les sales.

L’alumnat d’ESO de l’IES Serra Mariola ha pogut participar ja en aquesta projecció-debat en la qual mitjançant 4 curtmetratges han pogut comprendre millor les causes d’aquestes violències i obtindre eines per a la seua prevenció i eliminació. En total, més de 500 alumnes van participar en aquesta activitat de prevenció i conscienciació.

El dia 24 és el torn per al públic adult.  A les 19.30 hores, el Centre Cultural de Muro s’obri a tota la població per a gaudir de “Nudo Mixteco”, llargmetratge dirigit per la mexicana Ángeles Cruz. Una història protagonitzada per tres dones que s’enfronten amb valor als prejudicis i a les pressions d’una societat en la qual les seues vivències i desitjos no són respectats. La projecció anirà precedida d’una breu dinamització en la qual s’oferiran claus concretes per a gaudir de la pel·lícula amb més detall.

 


247