Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Mutxamel

«Compre en valencià. Jo, comerç local» L’Ajuntament de Mutxamel promou el valencià i el comerç local en una nova campanya

L’Ajuntament de Mutxamel, a través de l’Agència AVIVA Mutxamel,  que depén de la regidoria de Promoció del Valencià, en col·laboració amb l’ADL i la regidoria de Promoció i Desenvolupament Econòmic, presenta una campanya per a promoure la llengua a la ciutat, a través del comerç local: «Compre en valencià. Jo, comerç local».

La campanya coordinada per AVIVA Silla té dos objectius: per un costat,  dinamitzar l’ús del valencià i, per un altre, promoure el comerç local.  Sense oblidar altres objectius tan importants com la protecció del medi ambient i fer visible la igualtat.

Rafael García, regidor de Promoció del Valencià, i Antonio Sola, regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, remarquen el caràcter col·laboratiu de la campanya, tant per com s’ha realitzat a través de les xarxes d’oficines de promoció de valencià i Aviva, amb més de vint ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana que hi participen; com per la implicació de tot l’Ajuntament i el moviment associatiu local en la defensa de dos fites de la població: el valencià i el seu comerç. Per això han volgut fer participar l’Associació de Comerciants de Mutxamel en la distribució de les bosses a través del comerços d’alimentació i roba que en formen part.

En la presentació de la campanya els dos regidors van agrair la implicació del president de l’ACM de Mutxamel José Navas i van recordar que en estos moments encara es troba oberta la convocatòria de les ajudes per a promoció del valencià de l’Ajuntament de Mutxamel. En les quals les empreses i comerços poden rebre fins a 400 € per retolació i 200€ per altres activitats de promoció del valencià.

1136