Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Mutxamel

Mutxamel divideix el municipi en dues zones, dins del Pla d’Atenció de l’àrea de Serveis Socials, per a personalitzar i millorar l’atenció i accessibilitat a la ciutadania

El pla d’acció contempla una reorganització de l’equip professional que permetrà que els usuaris tinguen un professional de referència cada vegada que sol·licite atenció en algun dels programes d’ajuda.

La quantia econòmica per a aquesta àrea representa un 40% del pressupost total, una de les partides de major volum del muntant econòmic municipal

 

L’Ajuntament de Mutxamel continua treballant per a millorar els serveis essencials per a la ciutadania. Dins de l’àrea de Serveis Socials, el consistori municipal ha posat en marxa un nou pla d’atenció que divideix al municipi en dues zones, en les quals s’agrupen tant població del nucli urbà com de les urbanitzacions. Aquesta zonificació, a més de personalitzar els serveis; suposa una reorganització de l’equip professional i una nova perspectiva de treball basada en l’atenció integral de les persones i unitats familiars.
Les dues zones definides divideixen a la població en quasi un 50% de la totalitat censal per cadascuna de les àrees. Ambdues queden repartides de la manera següent, d’una banda, la Zona 1 agrupa, 7.334 veïns del nucli urbà i 6.349 de les urbanitzacions, Bon Any, l’Obrera, Marseta, Serveres, Ravel, Casa Fus, Els Paulines, El Pi, L’Entredos, L’Horta, El Collao, Els Gira-sols i L’Almaixada.
D’altra banda, la Zona 2 aglutina, 8.779 del nucli urbà i 4.955 de Bonalba,Cotoveta, Barranc, Molí Nou, Rio Park, Vall del Sol i Boter.
L’alcalde del municipi Rafael García Berenguer ha apuntat a més que “aquest pla de millores que s’està duent a terme dins de Serveis Socials, a més de la zonificació; també inclou una ampliació de les instal·lacions que es destinen a l’atenció i realització dels programes que s’executen dins d’aquesta àrea”. Ha explicat que “es realitzaran obres en l’actual seu de Creu Roja per a condicionar el soterrani d’aquest local, del qual fins a la data; no es tenien totes les referències per a poder iniciar la seua adequació. D’aquesta manera aquest espai municipal, disposarà de més metres per a poder atendre la ciutadania i es
podran dur a terme més activitats. Al final aquesta àrea rep un 40% del pressupost total municipal, xifra que destaca la importància que té per a nosaltres com a equip de govern, sabem que és una prioritat per als nostres veïnsi per tant ho és per a nosaltres”.
L’àrea de Serveis Socials municipal duu a terme entre altres serveis, tres programes per a l’atenció de persones i famílies vulnerables. En ells es realitza suport extraescolar per a xiquets, atenció perinatal per a mares joves o parelles amb xiquets vulnerables o amb discapacitat; així com itineraris d’integració
social per a persones en situació d’exclusió. A ells se sumen les gestions pròpies de l’àrea com són les ajudes de lloguer, la renda valència o l’ingrés mínim vital entre altres.
L’edil de Serveis Socials, Estefanía Pérez ha destacat “la nova reestructuració en els serveis socials és necessària per a treballar concorde a la nova normativa en aquesta àrea. L’objectiu principal és ser més eficaços millorant l’organització en el treball i l’atenció als nostres usuaris, els quals, tindran una treballadora social de referència amb independència del servei o programa que a cada moment es requerisca. D’altra banda, la zonificació ens permetrà tindre una visió més àmplia de les situacions concretes de cada persona i així treballar des d’una perspectiva comunitària, podent millorar l’entorn on vivim”


236