Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Mutxamel

Mutxamel meravella el públic amb l’entrada de Moros i Cristians

Les festes de Moros i Cristians de Mutxamel ja estan en marxa i ahir van viure el seu dia gran amb l’entrada de bandes pel matí i la gran entrada de Moros i Cristians per la nit. Els boato, a càrrec de la comparsa Mozárabes i de la comparsa Moros del Cordó, va omplir de color, llum, història i fantasia la gran avinguda central del poble, coneguda popularment com la rambla. 

El boato cristià, a càrrec de Mozárabes per primera vegada en la seua curta història (es va fundar l’any 2018) va fer una representació de la batalla de Simancas, una població de Castella i Lleó. En esta batalla, l’any 939, les tropes mossàrabs van véncer el kalifa Abderramán III, a qui van estar a punt de donar mort. El boato es va representar en tres blocs: el primer va servir com agraïment a les comparses dels Xodios i dels Templaris per haver servit com a llavor del que ara és la comparsa Mozárabes. Els darrers dos blocs explicaven eixa batalla i la posterior derrota mora. 

Pel que fa al boato moro, va representar un jardí celestial en una metàfora de la potència agrícola que històricament ha tingut la localitat de Mutxamel. La vegetació del jardí, el foc i l’aigua hi van estar presents en una representació molt colorida i vistosa. 

Tota l’entrada va ser retransmesa en directe en Intercomarcal Televisió. Ací poden tornar a gaudir d’ella.

PART 1

PART 2

PART 3

PART 4

PART 5

PART 6


L’entrada va començar a les 19:00h amb la Comparsa de Templaris, amb 10 esquadres i 2 bandes de música. Després van desfilar els Maseros, amb 11 esquadres i 2 bandes. 21 esquadres i 2 bandes va portar la següent comparsa, la dels Pirates. Els Contrabandistes, amb motiu del seu 150 aniversari, van preparar un boato commemoratiu, que va donar pas a les seues 11 esquadres i 2 bandes. Acte seguit va ser el torn del Boato de la Capitania Cristiana, organitzada per la Comparsa de Mossàrabs i amb Carlos Forner, Maria José Forner i Margarita Garcia com a capità, capitana i abanderada, respectivament. El boato, basat en la Batalla de Simancas, va comptar amb 3 bandes de música.

Després, va ser el torn de la Capitania Mora, de la Comparsa Moros del Cordó, protagonitzada per Francisco Miguel Ramos, María Ramos i Alejandro Ivorra, capità, capitana i abanderat, respectivament. El boato, basat en les incursions barbaresques dels segles XVI i XVII va comptar amb 4 bandes de música i un grup de percussió. A continuació, la Comparsa de Zegríes amb 5 esquadres i 2 bandes i la Comparsa de Xodios amb 17 esquadres i 3 bandes de música. La nombrosa Comparsa d’Abencerrajes, amb 23 esquadres i 3 bandes, va donar pas a l’última de la desfilada, la peculiar Comparsa dels Pacos, que va desfilar al so de la seua característica marxa.

 


247