Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Mutxamel

Mutxamel s´adhereix a la xarxa Gastro Turística L’Exquisit Mediterrani”

La marca, impulsada per la Conselleria de Turisme, compta amb més de cent entitats i destinacions turístiques, facilitarà la promoció de les campanyes gastronòmiques municipals sobre la Fira de la Tomaca o les Jornades Gastronòmiques

Mutxamel ja forma part de la xarxa *gastro turística “L’Exquisit Mediterrani” promoguda per la Conselleria de Turisme de la Comunitat Valenciana. La marca, compta amb més de cent entitats i destinacions turístiques que, a través de la mateixa col·laboren a través d’accions i programes, pròpies o en col·laboració; amb la finalitat de promocionar les seues grans icones turístiques.

Aquesta xarxa facilitarà al municipi, la participació en fòrums o iniciatives de bones pràctiques que es posen en marxa dins de la Xarxa, difusió dels esdeveniments a través dels seus canals i suports de promoció del producte turístic gastronòmic de la Comunitat Valenciana. Una via molt interessant per a donar a conéixer activitats i esdeveniments propis que Mutxamel ja realitza des de fa diversos anys però que a través d’aquesta via poden donar-se a conéixer a un major número de població.

 

L’edil de Turisme, Felicia Aracil ha destacat que “a Mutxamel tenim una llarga trajectòria de campanyes gastronòmiques ja molt consolidades en la localitat. Cal destacar enguany la 6a edició de les “Jornades de la Cullera de Mutxamel”; que promocionen els plats locals típics de cullera i que se celebren el mes de març amb motiu de la festivitat Local del Miracle de la Llàgrima; la 16a edició de les “Jornades Gastronómiques de Mutxamel” on cada establiment de restauració participant proposa un menú que inclou productes locals com la tomaca varietat Mutxamel, el pa de Mutxamel , les verdures de l’Horta o plats típics i especialitats de cada establiment que es duran a terme aquest any del 22 de novembre a l’1 de desembre o, la Fira de la Tomaca que enguany compleix al juliol la seua 6é edició”. Puntualitza a més que “l’adhesió a aquesta marca estem convençuts que serà un impuls a aquests esdeveniments gastronòmics municipals en els quals hem treballat perquè any rere any siguen reclam turístic i que, la gent que ens visite, puga conéixer els nostres grans potencials a nivell gastronòmic”. Ha afegit que “a més, també hem reeditat i actualitzat la guia-fullet-receptari de la gastronomia local, on s’inclouen les receptes típiques locals, així com el directori dels establiments de restauració i d’establiments de venda de productes típics”.

L’alcalde, Rafael García Berenguer, ha ressaltat “el treball que des de l’àrea de Turisme s’ha realitzat per a l’adhesió a aquesta marca que abandera la Comunitat Valenciana i que compta amb un gran nombre de referents turístics. Hem d’estar al costat dels millors en aquest camp per a compartir, aprendre i poder implementar accions que donen a conéixer el potencial turístic i gastronòmic de Mutxamel. Volem continuar posant al municipi en el focus del turisme perquè cada vegada més gent ens visite i ens conega. Tenim grans qualitats i grans atractius no únicament gastronòmics, sinó patrimonials i culturals, que ens converteixen en un municipi turístic atraient”.


243