Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

Hui visitem al Club Deportivo Onil Basket (o C.D. Onil Basket)

Hui al nostre programa visitem al Club Deportivo Onil Basket (o C.D. Onil Basket) per a conéixer la seua història des de 1970 (any oficial de la seua fundació) i la seua llarga trajectòria fins a arribar a l’actualitat. 

Parlem amb la seua presidenta Cristina Tango, també entrevistem a diferents membres del club, Natxo Sempere (expresident, exjugador i directiu), Fernando Moles (expresident, exjugador i directiu), amb Isabel Berenguer (exjugadora). Aquests membres del club de bàsquet d’Onil ens conten moltes dades històriques, com s’estructura aquesta entitat esportiva, els diferents resultats aconseguits en les categories on han jugat  i juguen els diferents equips, les competicions on participen, els tornejos nacionals i internacionals que han organitzat, sobre el diferents equips que tenen masculins i femenins (presents a totes les categories des de l’esport bases fins als equips sèniors d’Autonòmica, Preferent i 1ª Nacional), l’escola de bàsquet on es formen les futures promeses i jugadors, etc. I moltes coses més! 

Visitem les oficines (plenes d’història, trofeus, fotos i records esportius de diferents époques) i també les diferents instal.lacions on entrenen els equips, i ens colem a un entrenament d’un dels equips femenins per a parlar amb José Payá entrenador de diferents equips de distintes categories.

 

 

 

El principal compromís del Club Deportivo Onil Basket és amb l’esportista, guiant-lo, mitjançant la pràctica del bàsquet, en la seua formació i aportant-li de manera activa unes aptituds i valors que li seran d’ajuda en cada pas de la seua vida esportiva, social i personal. 

Aposten per:

– L’esport de base: treballar estretament amb les famílies col·laborant en el desenvolupament integral dels jugadors.

-L’etapa adolescent: oferir una major varietat d’oci, esport i formació.

– La categoria sènior: acompanyar a l’esportista en aquesta etapa en la qual culmina el procés formatiu, oferint-li posteriorment alternatives per a seguir vinculat amb aquest club.

– La visió del C.D. Onil Basket és ser un club de referència en la funció formadora i educativa dels seus jugadors de bàsquet base, reconegut pel seu valors del club, sense renunciar a la competició esportiva.

Si hi ha alguna cosa que tenen clar en aquest club colivenc és que el groc i negre (els seus colors històrics que els caracteritzen) són símbol d’esforç, valors i aprenentatge

Un fet rellevant de la història del C.D. Onil és la celebració del Torneig Internacional de Bàsquet Júnior Memorial José Antonio Mataix en el qual han participat equips com el Reial Madrid, Joventut de Badalona, CAI Saragossa, Estudiantes de Madrid, F.C. Barcelona, Llíria, TDK Manresa, Pamesa València , el mateix C.D.Onil així com diferents seleccions Nacionals com Espanya, Rússia, Itàlia, França, Iugoslàvia, Turquia, Alemanya, etc. Un torneig nacional i internacional molt important i reconegut que va arribar celebrar  XXVIII edicions i el “Torneig Mataix” és molt conegut en el bàsquet i en aquest torneig han participat jugadors tan importats com Pau Gasol, Juan Carlos Navarro, entre d’altres.

El C.D. Onil basket és un club molt reconegut dins del món del bàsquet nacional i una longeva entitat esportiva amb una gran trajectòria. Ja són 53 temporades practicant/jugant a aquest esport cada cap de setmana… i sempre amb la mateixa il·lusió que contagien tots els seus equips i jugadors/es de les diferents categories. Un club que té 18 equips (masculins i femenins) molt present en diferents categories i està representat competint en totes les categories possibles que hi ha des de l’esport base fins a sènior.

– Poden consultar més informació sobre el C.D. Onil Basket visitant la seua pàgina web: https://www.cdonil.com/ o al seu Facebook oficial: https://www.facebook.com/CDOnilBasket/

 Si volen endinsar-se en el món del bàsquet i gaudir coneixent més sobre aquest club esportiu, no es perden aquest interessant reportatge! 


248