Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

Intercomarcal Televisión emetrà en directe la Processó de Benvinguda de la Patrona el dia 23 d’abril, Dia de la Mare de Déu de la Salut, Patrona d’Onil

Programa d’actes:
– A les 08:00 h.: Volteig general de campanes i diana amb “Dolçaina i Tabalet” (a càrrec de la “Colla de Dolçainers i Tabaleters Rudimentaria i Pandorga d’Onil”).
– A les 10:00 h.: Eixida del Clergat, Autoritats i Majordomia de la Mare de Déu de la Salut des de la parròquia fins a l’Ermita, des d’on acompanyaran a la “Moreneta de les Eres” en pregària per a fer la seua entrada al Portal a les 11:00 h.(o “9 horas solares” como marca la tradición desde el año 1648. Este año se celebra el 375 aniversario de la intercesión milagrosa de nuestra Patrona 1648-2023).
– A les 10:30 h. es reuniran Capitans i Banderes de les diferents Comparses en el Portal per a rebre a la Mare de Déu de la Salut i iniciar la processó a la seua arribada. Dos representants de cada Comparsa amb el trage oficial realitzaran salves d’arcabuseria a l’entrada de la Mare de Déu a aquesta Vila. Aquestes salves es repetiran quan la imatge de la Patrona entre en l’Església parroquial.
– A les 11:00 h. (a les 09:00 hores solars com diu la tradició des de l’any 1648): entrada de la Mare de Déu pel carrer Portal (amb el rés del Salus Infirmorum) on es donarà inici a la Processó de Benvinguda de la Patrona que transcorre seguint el recorregut de costum, passant pel Nucli Antic de la Vila d’Onil per a finalitzar en la Parròquia .
Una vegada acabada la processó, tindrà lloc la Solemne Missa amb Sermó en l’Església (a càrrec del M.I. Ajuntament d’Onil).
– A les 18:00h: Missa i inici de la Novena a la Mare de Déu en la parròquia.
– A les 19:30h: Es concentraran en la Plaça Major els Capitans, Presidents, banda de música, autoritats i Associació de Comparses per a dirigir-se fins al Poliesportiu Municipal des d’on donarà començament a les 20:00 h. l’Ofrena de flors a la Nostra Patrona, la Mare de Déu de la Salut.
L’ofrena seguirà el següent itinerari: Av. de la Constitució, C/ Saüc, Plaça del Carme, Placeta de l’Església.
L’ordre de la desfilada serà el següent: tambors i cornetes, xiquets/es colivencs/ques, colivencs i colivenques, dolçaines i tabalets, colivencs i colivenques, banda de música Onix, colivencs i colivenques, mantellines, esquadres de Capitanies (Cristians, Biscaïns, Estudiants, Moros, Marrocs i Moros Artistes), cistelles (de la Comparsa de Cristians), capitans, banderes, presidents de les Comparses, autoritats, Associació de Comparses i Centre Instructiu Musical d’Onil.

237