Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

L’ajuntament d’Onil inicia el procés per a la posada en marxa del projecte Onil: Horitzó 2030, actuació finançada pel Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030

L’ajuntament d’Onil ha sigut beneficiari d’una subvenció de 31.689,54 € per a desenvolupar Iniciatives que contribuïsquen a implementar l’Agenda 2030 local i que permeten fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’àmbit local.

Onil: Horitzó 2030 es planteja com la definició del Pla Operatiu Anual de l’Agenda 2030 que el municipi té redactat. D’aquesta manera, l’ajuntament pot coordinar i desenvolupar els mecanismes i estructures suficients per a aconseguir una contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible, alhora que cerca finançament per a aconseguir un municipi més sostenible, just i integrador.

El projecte gira entorn de 3 grans activitats que són; la posada en marxa de l’oficina tècnica d’impuls a l’Agenda 2030, un observatori dels ODS municipal i la realització d’actuacions d’alineament de les polítiques locals amb el Desenvolupament Sostenible. A més, totes aquestes accions van acompanyades d’un procés de comunicació i participació dissenyat per a arribar a la ciutadania i als agents socials del municipi.

“Aquest equip de govern creu fermament en el Desenvolupament Sostenible d’Onil, volem que el nostre municipi lidere aquesta transformació cap a la Sostenibilitat. Per a això, és necessari implementar un nou model de governança que ens permeta capacitar als treballadors públics i comunicar aquesta transformació als agents privats i ciutadania en general ”. Ha manifestat l’alcalde popular Jaume Berenguer Pastor.

Oni:Horitzó 2030, a més de promoure un desenvolupament sostenible a nivell local contribuirà a aconseguir abordar reptes globals com acabar amb la pobresa i la desigualtat, fer front a l’emergència climàtica i ambiental, tancar la bretxa de la desigualtat de gènere i posar fi a la discriminació, superar les ineficiències d’un sistema econòmic excessivament concentrat i dependent, posar fi a la precarietat laboral, revertir la crisi dels serveis públics i posar fi a la injustícia global, a les amenaces als drets humans, als principis democràtics i a la sostenibilitat del planeta.

Segons paraules de la regidor María Salud Perea Juan “Queremos que aquest projecte tinga un abast transversal. Volem fomentar la implicació de totes les delegacions municipals i sensibilitzar al conjunt de la ciutadania sobre la importància dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. També ens agradaria que la imatge d’Onil 2030 genere confiança i credibilitat, no sols a nivell global sinó sobre el nostre propi Desenvolupament Sostenible”.

Cal destacar que, malgrat les múltiples sol·licituds presentades a la convocatòria, el municipi d’Onil ha sigut un dels dos únics municipis de la província d’Alacant que ha aconseguit ser beneficiari d’aquesta subvenció.


238