Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

Onil anuncia les seues Festes de Moros i Cristians 2024 amb l’Exaltació Festera i el Pregó

Amb l’arribada del mes de març, Onil ja «calfa motors» per a les seues esperades Festes de Moros i Cristians, amb la programació de diversos actes festers, organitzats des de l’Associació de Comparses de Moros i Cristians “Verge de la Salut”.

Dissabte 16 de març en el local social de la Comparsa de Moros Artistes, l’acte d´ Exaltació Festera amb la Presentació de Capitans i càrrecs, Nomenament de Socis d’Honor de l’Associació de Comparses i el Pregó oficial de les Festes de Moros i Cristians 2024.

Enguany com a novetat, es va dur a terme una cercavila prèvia en el qual van participar els diferents càrrecs i autoritats festeres i municipals acompanyats pel Centre Instructiu Musical d’Onil (C.I.M.O.). La citada banda de música d’Onil també va amenitzar l’acte d’exaltació festera amb interpretació de peces musicals de les festes de moros i cristians, finalitzant amb el “III Centenari” himne oficial de les Festes de Moros i Cristians d’Onil, per al delit de tots els assistents.

El Pregoner oficial de les Festes d’Onil 2024 va ser Roberto Mira Vicent, que compta amb un gran currículum fester, una llarga trajectòria en el món de la Festa i és l’actual president de la Comparsa de Biscains.

 

Els actes festers prossegueixen (coincidint amb l’arribada de la primavera), amb el “Dia de la Volta”, el dissabte 23 de març, jornada festera que anuncia que mancada un mes per a les esperades Festes de Moros i Cristians que se celebraran en aquesta Vila del 22 d’abril a l’1 de maig, en honor de la “Mare de Déu de la Salut”, Patrona d’Onil. Cal destacar, que les Festes de Moros i Cristians d’Onil està declarades (des d’abril de 2023) com a «Festes d’Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana«, i tenen una antiguitat de més de 375 anys d’història i tradició.

Les marxes mores i cristianes, les cercaviles, la diversió i el bon ambient fester “embriaguen” de nou els carrers d’Onil.


239