Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Penàguila

Més de 120 educands de l’Alcoià i El Comtat participen en una trobada musical a Penàguila

 

Alumnes de les escoles de música de les bandes d’estes comarques assistiran aquest dissabte a tallers de tècnica musical i a visites guiades

La jornada inclou dos audicions públiques a càrrec dels estudiants d’iniciació i de graus elemental i professional

(Penàguila, 07.10.2022) Més de 120 educands participaran aquest dissabte 8 d’octubre a la X Trobada d’Escoles de Música de l’Alcoià i El Comtat. Alumnes de les bandes de la comarca assistiran a tallers de tècnica musical així com a activitats i visites guiades.

La jornada s’iniciarà a les 9:30 hores amb la benvinguda als 129 alumnes a la trobada amb el lema L’altre so de la font: la música que servirà per a seguir aprenent d’este art i per conviure amb altres companys. Tot seguit, s’impartiran les classes d’instrumental i, al llarg del matí, faran recessos per participar a jocs, activitats i visites guiades en aquest poble de l’Alcoià, a més a la creació d’un mural al pati de les antigues escoles, on recrearan el cartell de la trobada dissenyat per l’artista del poble Paqui Colomina Doménech, mestra, professora i un referent en l’ensenyament dels més menuts.

Este any, la desfilada començarà a les 18 hores des de la plaça l’Església a la plaça de l’Arbre continuant pel carrer Verge del Patrocini fins arribar al pati de les antigues escoles, on els estudiants d’iniciació seran protagonistes de la primera de les dos audicions públiques programades. Així, a les 18:15h, els educands del nivell inicial interpretaran un obra a l’escenari. La resta dels participants, que són estudiants dels graus elemental i professional, actuaran en un acte conjunt on s’interpretaran tres obres triades per a l’ocasió. Sonarà música de pel·lícules abans de l’acte de clausura on s’escriurà el punt final a la desena edició de la Trobada d’Escoles de Música de l’Alcoià i El Comtat, després que la pandèmia obligara al seu ajornament, el mes de juny de 2020.

L’organització, integrada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV l’Alcoià-Comtat), la Societat Musical Cultural de Penàguila, l’Ajuntament de Penàguila i la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, convida als veïns de la comarca a assistir a la desfilada i al concert de la vesprada.

 

CARTELL TROBADA A PENÀGUILA

                                                       


Notícies relacionades:

288