Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Petrer

8.000 persones cantaran conjuntament el pasdoble Petrel

Les autoritats esperen esta espectacular xifra per a l’acte d’inici de les festes de Moros i Cristians de Petrer que començaran en molt poques hores.

Ja està tot preparat per a que la Vila de Petrer gaudisca dels seus Moros i Cristians. Este dijous, a les 20:00, començarà l’emotiva Entrada de les Músiques, en la que els festers donen la benvinguda a les bandes que els acompanyaran durant els dies de festes. Les dues bandes del poble, l’Associació Musical Verge del Remei i la Unió Musical, seran les encarregades d’encapçalar este acte en el que Octavio J. Peidró, exdirector de l’AM Verge del Remei de Petrer, serà el gran protagonista.

Peidró va ser l’escollit per la Comissió de Música de la Unió de Festejos com al director convidat de l’himne de la vila, el pasdoble Petrel escrit en 1969 per Miguel Villar i amb lletra d’Hipólito Navarro. Enguany, Peidró haurà de dirigir les 12 bandes i les 8.000 veus que s’espera que participen en este espectacular acte, seguint la tradició dels directors convidats que es remunta a l’any 1996, quan el propi compositor, el mestre Villar, va ser convidat a dirigir la seua obra des del Castell d’Ambaixades.

Per tal de que la gran massa de persones esperada puga gaudir de bona visibilitat de l’acte, es col·locaran dues pantalles gegants, cortesia de l’empresari local Javier Torá, que miraran a ambdós costats del Passeig de l’Esplanada. D’esta manera, petrerins i visitants podran gaudir i cantar fins perdre la veu exclamant allò de “Mi gran Petrer!”.


194