Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La UA, premiada com la institució més compromesa amb la dona

En la XIII edició els Premis Solidaris a la Igualtat de Dones per al Diàleg, i l’Educació

El lliurament dels guardons tindrà lloc el 27 d’octubre a Madrid

Alacant. Dimecres, 27 de setembre de 2023

El compromís de la Universitat d’Alacant amb la igualtat d’oportunitats entre dones i home ha rebut el reconeixement de l’associació Dones per al Diàleg i l’Educació, que enguany li ha atorgat el premi a la institució més compromesa amb la dona.

El jurat de la XIII edició d’aquests premis ha destacat el Programa de Dones investigadores d’Àfrica subsahariana un espai d’interacció entre membres de la comunitat universitària de la UA i dones de països de l’Àfrica Subsahariana en llocs directius universitaris, com també investigadores de la regió. Segons el jurat, és el motiu que els ha fet seleccionar-la «com la candidata perfecta en aquesta categoria».

Aquest programa està impulsat pel Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana. Les ajudes van dirigides a dones investigadores en etapa predoctoral o postdoctoral que siguen nacionals d’algun dels països establits en les bases de la convocatòria i necessiten completar la formació mitjançant la realització d’estades curtes d’investigació en la Universitat d’Alacant per al desenvolupament de la tesi doctoral o investigació.

Aquests premis van nàixer l’any 2011 i són atorgats anualment per l’Associació de Dones per al Diàleg i l’Educació, amb l’objectiu de distingir i homenatjar aquelles dones, homes, mitjans de comunicació, empreses i institucions que, per la seua trajectòria personal, professional, empresarial i humana han contribuït a potenciar la figura de la dona en el món, en qüestions relatives a la igualtat, visibilitat, defensa dels seus drets i conciliació, tant en l’àmbit cultural com socioeconòmic.

A més de la Universitat d’Alacant, han sigut premiades en aquesta edició la Selecció Espanyola Absoluta de Bàsquet, l’ambaixador de Luxenburgo a Espanya, Christian Biever, el programa Ellas Vamos de Movistar Plus+ i la Societat Estatal de Correus i Telègrafs. Els guardons es lliuraran el pròxim 27 d’octubre a Madrid.

 


189