Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La Universitat d’Alacant analitza els ‘Reptes i oportunitats del Turisme Gastronòmic Sostenible’ en el CdT de Dénia

Les jornades titulades «Reptes i oportunitats del Turisme Gastronòmic Sostenible» han sigut organitzades pel Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA-Dénia, en col·laboració amb Turisme Generalitat i l’Ajuntament de Dénia i es desenvoluparan en el CdT Marina Alta-Dénia. La trobada comptarà en la inauguració amb el vicerector d’Investigació de la UA, Juan Mora, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt.

La conferència que obri les jornades es titula «Turismo enogastronómico y fondos Next Generation» i serà a càrrec de María Velasco, assessora del Gabinet del Secretari d’Estat de Turisme. Per a analitzar les «Polítiques i instruments públics per a incentivar el turisme» tindrà lloc una taula redona que reunirà tècnics turístics d’una dilatada experiència i estarà moderada pel catedràtic del Departament de Geografia Humana de la Universitat d’Alacant, Salvador Palazón Ferrando, coordinador de les jornades, i comptarà amb la participació de: Javier Solsona, cap de l’Àrea d’Innovació i Formació de Turisme Comunitat Valenciana; José Luis Castroverde, cap del Servei de Promoció, Comunicació i Màrqueting del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca; Rosario Donderis, gerent del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA); i Floren Terrades, director de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat-Ciutat UNESCO Creativa de la Gastronomia de l’Ajuntament de Dénia.

La segona sessió estarà destinada a analitzar els reptes i les oportunitats del turisme gastronòmic des de la visió empresarial. El moderador de la jornada serà el professor de la UA Xavier Amat i la taula estarà composta per: Remedios Cerdá, secretària general de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA); María Miñano, presidenta de la Ruta del Vi d’Alacant; Gonzalo Estela, d’Olis de Diània ; Pep Romany, xef del restaurant Pont Sec (Dénia); Evarist Miralles, xef-formador del CdT de Dénia; i José Manuel Bisetto, president del GAL Rural Muntanya d’Alacant i fundador d’Agricologia.

Les jornades seran clausurades per Luís Pujol, gerent de destinacions de Saborea España, el 29 de juny a les 12 del migdia, amb la conferència «Más de una década del club de producto Saborea España: balance de resultados y estrategias de futuro».

La inscripció a aquestes jornades és gratuïta i les places presencials són limitades per qüestió de capacitat, encara que també és possible seguir-les en línia. En els dos casos, la inscripció és obligatòria i es pot fer en aquest enllaç en valencià i en aquest en castellà.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

278