Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La Universitat d’Alacant inicia la tramitació de la reforma estatutària

Alacant. Dimarts, 23 de maig de 2023

El Claustre de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí començar a tramitar la reforma estatutària per a adaptar la principal norma de la UA a la Llei orgànica del sistema universitari, aprovada el 12 d’abril passat. L’objectiu és avançar al màxim en les propostes d’adaptació per a poder ajustar-se als dos anys de termini que marca la llei. La rectora, Amparo Navarro, ha explicat la importància de començar a treballar en aquesta reforma tan prompte com siga possible «per a actuar amb compromís i sensatesa i per a afavorir la màxima participació de la comunitat universitària en un procés que volem dur a terme amb el màxim consens i la màxima transparència». Navarro ha insistit que, per les característiques de la LOSU, «hi ha moltes decisions de gran rellevància que hem d’analitzar per a establir la mena d’universitat que volem ser».

Per a procedir a l’adaptació, el Claustre ha aprovat posar en marxa una comissió tècnica que serà la que treballe en la preparació de les propostes que, una vegada culminat tot el procés d’exposició pública i al·legacions, hauran de ser aprovades pel Ple del Claustre General Universitari. El procediment elegit per a fer aquesta reforma és idèntic al dut a terme el 2010, data en la qual es van modificar per última vegada els estatuts per a adaptar-los als preceptes marcats per la Llei orgànica 6/2001, d’universitats (LOU), tot just derogada.

Formada per un total de tretze persones, la comissió tècnica aprovada comptarà amb una representació de tots els col·lectius universitaris. A més dels tres membres nats de la mesa del Claustre (rectora, secretària general i gerent), la comissió integrarà un representant del personal docent investigador per cada centre, per a garantir la representació de totes les àrees de coneixement: Susana Pastor, Josep Maria Baldaquí, Andreu Bonet, Jerónimo Mora, Josep Ochoa, Ricardo Sellers i María del Carmen Solano. En representació del col·lectiu d’estudiants, en formaran part María Vallejo Viejo, presidenta del Consell d’Estudiants i representant del col·lectiu estudiantil de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, i Stephan Eric Laurens, del col·lectiu de la Facultat de Dret. Per part del col·lectiu d’administració i serveis, hi seran Rafael Mateo i Baltasar Ripoll. També s’hi incorporaran la presidenta de la Junta de PDI, Adoración Carratalá, i la presidenta del Comitè d’Empresa, Mar Galindo. L’elecció dels membres s’ha fet per sufragi i, en tots els casos, el resultat de la votació ha sigut per unanimitat.

 


239