Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La Universitat d’Alacant situa 39 investigadors entre els més citats del món segons el rànquing Elsevier

Informació de la Universitat d’Alacant:

Un total de 39 investigadors de la Universitat d’Alacant apareixen entre el 2% dels més citats del món l’any 2021 segons el prestigiós rànquing elaborat per l’empresa d’anàlisi d’informació global Elsevier, que analitza aquest petit percentatge d’investigadors mundials en referència a les cites que reben les seues investigacions.

L’any 2020, la xifra d’investigadors de la Universitat d’Alacant va ser de 33, mentre que, el 2019, la dada es va situar en 27, per la qual cosa la institució acadèmica alacantina ha incrementat en dos anys un 45% la presència d’investigadors en aquesta prestigiosa classificació. A més, cal destacar que la presència de dones investigadores, entre els mateixos exercicis, tot i ser encara minoritària, s’hi ha incrementat un 40% en els últims dos anys.

Una altra dada significativa del creixement de la Universitat d’Alacant pel que fa a cites en la investigació té a veure amb les àrees en què els investigadors són citats. En aquest sentit, la institució alacantina manté una alta presència en segments com l’energia, l’ecologia, la química, l’economia, l’optometria o els materials i els polímers, entre d’altres, però en aquest rànquing de l’any 2021 apareixen àrees noves com la Medicina, la Intel·ligència Artificial o les Humanitats.

Referent a això, Juan Mora, vicerector d’Investigació de la Universitat d’Alacant, indica que aquestes dades «són una molt bona notícia per a la Universitat d’Alacant perquè permeten visibilitzar l’excel·lència de la investigació que es desenvolupa en la institució des dels diferents camps científics», ja que «no sols creixem en termes quantitatius en augmentar el nombre general d’investigadors que apareixen en el rànquing, sinó que creixem també ho fem en afermar les nostres posicions en les àrees habituals i en reconèixer, per primera vegada, les nostres fortaleses en àrees estratègiques per a la Universitat d’Alacant i per al seu context immediat i social, com són les ciències biomèdiques, les humanitats i la intel·ligència artificial».

Cal destacar que en la primera posició dels investigadors de la UA apareix per segon any consecutiu Fernando T. Maestre, investigador distingit en la Universitat d’Alacant i recentment guardonat amb el Premi Nacional d’Investigació 2022 en l’àrea de Ciències i Tecnologies dels Recursos Naturals, que se situa en la posició 4.410 entre els més de 200.000 investigadors mundials que analitza el rànquing.


240