Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

L’Arxiu de la Democràcia de la UA commemora demà els quaranta-cinc anys de les primeres eleccions democràtiques a Espanya

El passat 15 de juny es van complir quaranta-cinc anys de les primeres eleccions democràtiques a Espanya després de la Guerra Civil de 1936-1939 i els llargs anys de la dictadura franquista. Aquell dia, els espanyols van elegir, després de més de quaranta anys sense possibilitat de fer-ho, els seus representants en el Congrés dels Diputats i la majoria dels membres que van integrar el Senat (el rei va designar a una minoria dels senadors).

El Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant vol commemorar aquest aniversari amb dues propostes: la reedició de la seua publicació Imatges per a la memòria. Eleccions generals. Juny 1977(publicació de 2006 amb textos introductoris de Josep Bevià Pastor i Mariano Sánchez Soler) i amb la celebració d’una trobada demà, 28 de juny, a les 19 hores, a la seu ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) entre els advocats Antonio García Miralles, diputat pel PSOE, i Joaquín Galant Ruiz, diputat per la UCD, que van ser dos dels diputats elegits el 15 J de 1977 per la circumscripció provincial d’Alacant. Tots dos dialogaran sobre el que va suposar aquell moment de la transició democràtica amb José María Perea Soro, periodista llavors en actiu i coordinador, en l’actualitat, del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia.

Els assistents rebran un exemplar de la reedició de la publicació esmentada més amunt. L’accés és lliure fins a completar l’aforament.

 


241