Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

L’Arxiu de la Democràcia de la UA commemora els 45 anys de les primeres eleccions democràtiques a Espanya

Una trobada entre Antonio García Miralles, diputat pel PSOE, i Joaquín Galant Ruiz, diputat per la UCD, triats el 15-J de 1977, i la reedició de la publicació Imatges per a la memòria. Eleccions generals. Juny 1977, s’inclouen en la commemoració

Alacant. Dimecres, 21 de setembre del 2022

El passat 15 de juny es van complir quaranta-cinc anys de les primeres eleccions democràtiques a Espanya després de la guerra civil de 1936-1939 i els llargs anys de la dictadura franquista. Aquell dia els espanyols van triar, després de més de quaranta anys sense possibilitat de fer-ho, els seus representants en el Congrés dels Diputats i la majoria dels membres que van integrar el Senat (el Rei va designar una minoria dels senadors).

El Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant commemora aquest aniversari amb dues propostes: la reedició de la publicació Imatges per a la memòria. Eleccions generals. Juny 1977 (publicació del 2006 amb textos introductoris de Josep Bevià Pastor i Mariano Sánchez Soler) i amb la celebració d’una trobada demà 22 de setembre, a les 19 hores, a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) entre els advocats Antonio García Miralles, diputat pel PSOE, i Joaquín Galant Ruiz, diputat per la UCD, que van ser dos dels diputats triats el 15-J del 1977 per la circumscripció provincial d’Alacant. Els dos dialogaran sobre el que va suposar aquell moment de la Transició Democràtica amb José María Perea Soro, periodista llavors en actiu i coordinador, en l’actualitat, del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia.

L’accés és lliure, fins a completar la capacitat de la sala.


Notícies relacionades:

289