Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

Les Proves d’Accés a la Universitat tornen el dimarts 6 a la UA amb 3.836 estudiants inscrits

Les PAU mantenen la tònica dels últims anys amb un nombre superior de dones inscrites. En aquesta edició suposen un 60 per cent del total d’estudiants

 Alacant. Divendres, 2 de juny del 2023

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2022 s’iniciaran a la Universitat d’Alacant el dimarts 6 de juny a les 9.30 hores amb un total de 3.836 estudiants inscrits i es prolongaran fins al dia 9 de juny. L’alumnat aspirant a accedir als estudis superiors universitaris es distribuirà en onze tribunals. Al campus de Sant Vicent del Raspeig es reparteixen els tribunals de l’1 al 9, situats en 7 edificis: els tribunals 1, 2, 3 i 4 a l’aulari I, tribunal 5 a l’aulari III, el tribunal 6 en la Politècnica IV, i els tribunals 7, 8 i 9, a l’aulari II. Dos tribunals més, els números 10 i 11 se situaran en l’edifici Ferràndiz de la Universitat Politècnica de València , al seu campus d’Alcoi.

L’examen d’Història d’Espanya serà el primer que l’alumnat haurà de fer el dimarts i que servirà per a començar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) en la Universitat d’Alacant. És aquesta la primera assignatura comuna de la qual s’examinen tots els estudiants.

Com ha passat durant els últims anys, la matriculació de les dones supera la dels homes, amb quasi el seixanta per cent sobre el total. Així, en els onze tribunals s’examinaran 2.286 (59,59%) dones i 1.550 (40,40%) homes, repartits segons la inscripció de cadascun dels centres de la província.

Les opcions possibles per a matricular-se a les PAU permeten accedir bé des de Batxillerat o bé des dels Cicles formatius de Formació Professional. En el primer dels casos, els matriculats des de Batxillerat són un total de 3.587, mentre els que es presenten per Cicles sumen 248 estudiants.

La convocatòria extraordinària de la Prova d’Accés a la Universitat tindrà lloc durant els pròxims dies 4, 5 i 6 de juliol, amb idèntica programació a la d’aquest mes de juny. La PAU es compon d’una fase obligatòria que tractarà sobre quatre matèries comunes: Castellà, Valencià, Llengua Estrangera i Història d’Espanya i la matèria de modalitat del Batxillerat fet per l’estudiant. Seran 421 estudiants els qui optaran a fer només la fase voluntària, que permet a l’alumnat millorar la nota final d’admissió als estudis superiors, 173 de batxillerat i 248 de cicles formatius.

Els resultats de les proves es publicaran el divendres 16 de juny a partir de les 13.00 hores. Els processos de consulta de qualificacions, descàrrega de les qualificacions, reclamació i segona correcció i sol·licitud de veure els exercicis s’hauran de fer a través del portal de l’alumnat. El termini de presentació de reclamacions serà del 20 al 22 de juny abans de les 14.00 hores.

Al juny de 2021 eren 4.235 els estudiants que es van matricular per a fer les Proves d’Accés a la Universitat per algun dels onze tribunals designats.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

237