Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

Magdalena García Irles pren possessió com a degana de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant

La sala multimèdia de l’edifici de Rectorat s’ha omplit per a la presa de possessió de Magdalena García Irles com a nova degana de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant. Un acte que ha presidit la rectora, Amparo Navarro i en el qual també ha sigut nomenat l’equip que acompanyarà la nova degana al capdavant de la Facultat.

 

Amparo Navarro
Esther Algarra
Decana: Mª Magdalena García Irles
Secretaria: Mª José Nueda Roldán
Vicedecano de Estudios: Antonio Sánchez Sánchez
Vicedecano de Calidad y Coordinador del Grado en Ciencias del Mar: Carlos Valle Pérez
Vicedecana de Estudiantes y Empleabilidad y Coordinadora Académica del Grado en Química: Mª José Illán Gómez
Vicedecana de Prácticas Externas y Coordinadora Académica del Grado en Óptica y Optometría: Celia García Llopis
Vicedecana de Responsabilidad Social e Igualdad y Coordinadora Académica del Grado en Biología: Yolanda Segovia Huertas.
Vicedecano de Transferencia y Proyección Social y Coordinador Académico del Grado en Geología: José Francisco Baeza Carratalá
Coordinador Académico del Grado en Física: José Antonio Pons Botella
Coordinadora Académica del Grado en Gastronomía y Artes Culinarias: Aránzazu Valdés García.
Coordinadora Académica del Grado en Matemáticas: Clementa Alonso González

Un a un tots els membres de l’equip encarregat de dirigir la Facultat de Ciències han desfilat davant de la rectora i la secretaria general per a la presa de possessió dels càrrecs. Després de la protocol·lària cerimònia, la rectora s’ha dirigit a la degana i al seu equip per a donar-los “l’enhorabona per haver fet el pas a la gestió universitària, un exercici de servei públic que us permetrà conèixer la Universitat des d’una perspectiva diferent”.

Navarro s’ha referit als reptes que ha d’afrontar la Facultat de Ciències els pròxim anys, com és la implantació del grau de Medicina, al qual s’ha referit com “un grau més de la Universitat d’Alacant”. Abans de finalitzar la intervenció, la rectora també s’ha dirigit a Magdalena per a asseverar que “ser degana és el càrrec més bonic ja que és el que et permet estar en contacte amb la Universitat en estat pur”.

Per part seua, Magdalena García Irles, ha assegurat que sent “emoció i agraïment” després de la presa de possessió. En la seua intervenció ha tingut paraules d’agraïment a l’anterior degà de qui ha dit “fa que treballar amb ell siga una cosa senzilla” i també s’ha recordat de tots els degans i degana que l’han precedida en el càrrec i que han contribuït a “fer que la Facultat de Ciències haja crescut tant des de la creació l’any 1975”.

La degana ha destacat el “compromís” del seu equip amb la Facultat i amb la Universitat d’Alacant i ha afirmat que un dels seus objectius és “la qualitat dels títols i de totes les activitats de la vida diària de la Facultat”.

Respecte als reptes de futur, Magdalena García Irles, ha afirmat que “cal donar més visibilitat a la Facultat de Ciències. Sabem que som referent en investigació, però hem de fer que això ho sàpia tota la societat”. També s’ha referit a la implantació del nou grau de Medicina, “col·laborarem amb la Facultat de Ciències de la Salut per a posar-ho en marxa” i ha recordat que “si fa 40 anys ja es va implantar amb èxit, ara ho podem tornar a fer”.

 

Equip deganal:

 • Degana: M. Magdalena García Irles
 • Secretària: M. José Nueda Roldán
 • Vicedegà d’Estudis: Antonio Sánchez Sánchez
 • Vicedegà de Qualitat i coordinador del grau en Ciències del Mar: Carlos Valle Pérez
 • Vicedegana d’Estudiants i Ocupabilitat i coordinadora acadèmica del grau en Química: M. José Illán Gómez
 • Vicedegana de Pràctiques Externes i coordinadora acadèmica del grau en Òptica i Optometria: Celia García Llopis
 • Vicedegana de Responsabilitat Social i Igualtat i coordinadora acadèmica del grau en Biologia: Yolanda Segòvia Hortes.
 • Vicedegà de Transferència i Projecció Social i coordinador acadèmic del grau en Geologia: José Francisco Baeza Carratalá
 • Coordinador acadèmic del grau en Física: José Antonio Pons Botella
 • Coordinadora acadèmica del grau en Gastronomia i Arts Culinàries: Aránzazu Valdés García.
 • Coordinadora acadèmica del grau en Matemàtiques: Clementa Alonso González

Notícies relacionades:

279