Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

Celebració de la Setmana de Benvinguda UA

El Secretariat Universitat Saludable ha fet una votació durant la setmana de Benvinguda UA per a triar la zona del campus que cal alliberar del fum del tabacAquest és el primer dels passos per a aconseguir que el campus al complet siga un espai més saludable i lliure de fum

Alacant. Divendres, 30 de setembre del 2022

Més de 700 persones han participat de la votació organitzada pel Secretariat Universitat Saludable de la Universitat d’Alacant per a triar una zona del campus que estarà lliure del fum del tabac.Durant la setmana de la celebració de Benvinguda UA de la institució acadèmica alacantina, Universitat Saludable ha organitzat una votació en la qual l’alumnat i personal docent i d’administració i serveis que s’han acostat a l’estand han pogut triar una de les tres zones proposades per a alliberar-la del fum del tabac. D’altra banda, també coneixem diferents opinions i què els preocupa els estudiants de la UA. 
Aquesta iniciativa va ser una de les que més acceptació va tenir durant la fira informativa i cultural amb la qual la Universitat d’Alacant rep el nou alumnat. En concret, van ser 726 els vots depositats en l’urna exposada per a l’ocasió. Com s’aprecia en la imatge, la zona més votada ha sigut la que abraça, a grans trets, el Club Social 2, l’aulari I, la Facultat de Dret, el Paranimf i el Bosc Il·lustrat, conegut popularment com el parc dels ànecs.Aquesta iniciativa és el primer dels passos amb els quals el Secretariat Universitat Saludable pretén convertir tot el campus de la Universitat d’Alacant en un espai lliure del consum de tabac. Aquesta primera zona serà, pròximament, senyalitzada sobre aquesta decisió i, a més, s’organitzaran diferents accions informatives per a posar en coneixement de la comunitat universitària aquesta determinació. 

Segons explica José Ramón Martínez Riera, director del Secretariat Universitat Saludable, l’objectiu principal de la proposta és “incidir en la comunitat universitària sobre els beneficis de no consumir tabac”. Per a això, s’ha organitzat aquesta votació, a la qual seguirà la senyalització de la zona i “diferents accions informatives encaminades a evitar el fum en aquesta zona i, sobretot, a donar a conèixer que es pot sol·licitar ajuda per a deixar de fumar en el Servei de Prevenció i Promoció de la Salut de la Universitat d’Alacant”. “Posteriorment, una vegada estiga consolidada aquesta primera zona sense fum, s’hi afegiran la resta d’espais del Campus fins a convertir-lo per complet en un espai sense fum, molt més saludable per això”, matisa Martínez Riera.

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

291