Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

Prop de trenta iniciatives empresarials innovadores opten als Premis Impuls 2022 de la Universitat d’Alacant

En el marc del programa institucional ua:emprèn, la Universitat d’Alacant (UA) i la Fundació Parc Científic d’Alacant de la Comunitat Valenciana (FPCA) celebren l’XI Edició dels Premis Impuls. Dijous, 7 de juliol, a les 19.30 hores al Paranimf de la UA, prop de trenta propostes opten a aquests premis que aposten per la innovació i la transferència de coneixement a la societat.

L’acte comptarà amb les intervencions institucionals de la rectora de la UA, Amparo Navarro, i la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor. Assistiran la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital Josefina Bueno, entre altres càrrecs d’institucions locals, provincials i autonòmiques, així com representants del món acadèmic i empresarial.

Reconeixements

Durant la gala, a més dels premis, es lliuraran diversos reconeixements a empreses que col·laboren en diferents àmbits amb la Universitat d’Alacant. L’Associació d’investigació de la Indústria Tèxtil – AITEX serà reconeguda com l’entitat més col·laboradora en R+D. Tant a escala nacional com europea, AITEX és centre de referència en generació de coneixement que aporta valor a les empreses dels sectors tèxtils, confecció i tèxtils tècnics. Amb la seua xarxa de nou oficines internacionals és present en cinquanta països. A més, ofereix a les seues empreses associades cursos, màsters i diplomes universitaris que completen la formació de tècnics especialitzats.

El reconeixement a l’empresa més col·laboradora en pràctiques i ocupabilitat recaurà en aquesta ocasió en Verne Technology Group. Amb més de quaranta anys d’experiència, compta amb dues divisions de negoci, Verne TELCO i Verne TECH, que cobreixen el sector TIC. Un projecte que, emulant Jules Verne, té el propòsit de continuar sent visionaris de la transformació tecnològica i connectar el món al futur. Fins ara compta amb seus principals a Espanya, Alemanya, el Marroc i Portugal i ha desenvolupat projectes en més de catorze països de tot el món.

Finalment, la companyia tecnològica Orizon rebrà el reconeixement a l’empresa de l’any del Parc Científic d’Alacant (PCA) amb el qual col·labora des de l’any 2019 compartint una visió de futur centrada en la innovació i en la transferència de talent des de la Universitat d’Alacant. Orizon aporta a les organitzacions solucions de rendiment tecnològic que permeten, no sols estalviar bona part dels costos, sinó també oferir un servei excel·lent als seus clients i usuaris. Actualment, té per davant una important etapa d’innovació i creixement, a més d’intensificar les relacions amb la UA amb la finalitat de possibilitar sinergies que permeten la transferència de coneixement.

 

Modalitats Premis Impuls

La dotació d’aquesta edició dels Premis Impuls 2022 suma més de 30.000 euros i la convocatòria consta de diversos premis. El Premi Impuls UA amb dues modalitats: la A, amb un premi de fins a 12.000 euros per a un màxim de dos projectes, i la modalitat B amb dos premis de 2.000 euros cadascun. Un altre dels guardons és el Premi Impuls FPCA amb dos premis de 3.000 euros per a projectes de la modalitat A, i dos guardons de 2.000 euros per a la B.

La modalitat A està dirigida a projectes empresarials promoguts per personal docent i investigador (PDI), doctores i doctors o estudiants de doctorat que tinguen com a objecte l’explotació comercial de resultats d’investigació de la UA, a través de la creació d’una empresa que complisca les condicions per a ser aprovada com a empresa de base tecnològica de la UA. I, d’altra banda, la modalitat B, que se centra en projectes empresarials promoguts per estudiants o titulades i titulats de la UA.

Independentment de la modalitat, també es lliuraran el Premi Vicerectorat de Transformació Digital; el Premi Accessibilitat per part del Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat, i el Premi Emprenedoria Social de la Càtedra de Responsabilitat Social de la UA, de 1.500 euros cadascun. Per part seua, la Càtedra Germà Bernàcer de la UA oferirà als projectes premiats en cada modalitat serveis de mentoria i tutorització durant un període de sis mesos.

 

Nous premis

Com a novetat, en aquesta edició es concediran els premis Emprenedoria Femenina, en en què l’Associació d’Empresàries, Professionals i Directives de la Província d’Alacant (Aepa) concedirà mil euros al millor projecte empresarial impulsat per dones; el Premi Jovempa, que realitzarà acompanyament i mentoria fins a la posada en marxa de l’empresa durant un màxim de dos anys i altres avantatges en l’associació, i el Premi Value Creation, del grup d’inversors Elrim Partners, que assignarà quatre mesos de mentoria del seu equip de professionals, combinat amb una oportunitat d’inversió a partir de deu mil euros al projecte valorat amb més potencial de negoci.

L’acte de lliurament dels Premis Impuls 2022 es podrà seguir en directe via streaming.

 

Més informació


Notícies relacionades:

284