Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi UPV

El Campus d’Alcoi de la UPV celebra els 50 anys de relació entre l’EPSA i la UPV

Informació del Campus d’Alcoi de la UPV:

La Plaça Ferrándiz i Carbonell acollirà el solemne acte del 50 aniversari de la integració de l’antiga Escola Industrial, hui EPSA, en la Universitat Politècnica de València (UPV).

El Campus d’Alcoi de la UPV prepara un acte commemoratiu per a donar inici a una sèrie d’activitats que es prolongaren durant 2022.L’esdeveniment comptarà amb la presència d’autoritats que, històricament, han fet possible aquesta relació.

També assistirà l’actual director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu; l’equip directiu del campus; i part de l’equip rectoral actual, encapçalat pel rector José Esteban Capilla.El solemne acte també estarà amenitzat amb música en directe, homenatge a ex directors, ex rectors i ex alcaldes que han fet possible que el campus cresca.


Breu historia

En 1972 s’integra a la Universitat Politècnica de València com a “Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial d’Alcoi” (EUITIA), només un any després de la creació oficial de la pròpia Universitat.

L’actual campus d’Alcoi és anterior a la creació de la UPV i té els seus orígens en la Real Fàbrica de Paños d’Alcoi (RFPA), organisme que durant la segona meitat del segle XVIII i primera dècada del XIX va emprendre una decidida política de renovació i industrialització promovent contractes a tècnics estrangers i experts en processos de tintures i equipament.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

272