Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi UPV

El Campus d’Alcoi de la UPV i les empreses premien el talent i els millors projectes dels estudiants

La Sala de Graus ‘Roberto García Payá’ del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit l’acte de lliurament de distincions del curs 2022/2023. Empreses i entitats de l’entorn del campus han premiat als millors Treballs fi de grau (TFG) i Treballs Final de Màster (TFM). També s’han lliurat els premis de la ‘Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement’ als millors expedients acadèmics.

Els graduats, després de rebre el seu merescut premi, han realitzat els pertinents agraïments i han explicat els seus projectes de manera breu. La taula presidencial ha estat formada per Pau Bernabeu; director del Campus d’Alcoi de la UPV; Antonio Francés, alcalde d’Alcoi; i Jesús Paralera, de Flinsa, en representació de les entitats i empreses patrocinadores dels reconeixements.

Pau Bernabeu ha agraït a totes les empreses i entitats que col·laboren en aquests premis la seua aportació i vinculació. “Són molts anys treballant amb nosaltres per a fomentar el talent i reconéixer el gran esforç que realitza l’alumnat amb els seus treballs final de grau i de màster”, ha significat el director.

D’altra banda, ha destacat l’excepcional nivell dels TFG i TFM premiats i exposats en el transcurs de l’acte, “que deixen en molt bon lloc al nostre Campus. Són treballs molt potents que segur que acaben materialitzant-se en empreses reals”.

Finalment, Bernabeu s’ha compromés a lluitar per aconseguir un nou edifici i instal·lacions òptimes perquè els grups de Generació Espontània puguen créixer i desenvolupar els seus projectes i ha oferit a l’empresariat de les comarques el nou Parc Científic de les Comarques Centrals que ja compta amb dotació econòmica de la Generalitat i les obres de la qual han començat en l’edifici del Viaducte a l’espera de traslladar-se al de Bambú, en la plaça Emilio Sala.


Reconeixements als TFG i TFM

Premi atorgat pel Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics Industrials a Óscar Cerdà Navarro, del Grau en Enginyeria Elèctrica, pel seu TFG “Disseny elèctric i automatització d’un sistema d’ompliment de botelles amb HMI basada en realitat virtual”.

Premi atorgat per l’empresa Laboquim a Miguel Jorge Reig Valor, del Grau en Enginyeria Química, pel TFG “Valorització de les lies de vi procedent de la primera fermentació en la producció de vi. Disseny d’un procés de membrana en la separació efectiva de polifenols”.

Premi atorgat per Foradia a Rocío Ruiz Serrano, del Grau en Enginyeria Mecànica, pel TFG “Projecte de recuperació energètica dels fums d’una caldera d’envernissat, i el seu posterior aprofitament, amb una potència prevista de 280 kW; per  l’atemperament de les instal·lacions de la “Auxiliar Conservera”, situada en Monteagudo (Múrcia).”.

Premi atorgat per Grupo ERUM a Sara Muñoz Sanz, del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de productes, pel TFG “Disseny d’un estoig rígid transportable per a baix elèctric no convencional”

Premis atorgats per la Càtedra Multiscan Technologies del Grau en Enginyeria Informàtica a Joan Jordà Juan pel seu TFG “Estudi, proposta i prototipat de solució per a la geolocalització i orientació en interiors per a persones amb discapacitat” i a Jordi Soler Sierra pel seu TFG “Desenvolupament d’un sistema de telemetria per a un vehicle d’alta eficiència energètica.”.

Premi atorgat per Serteco Economistas a Noelia Fuster Coma, del Grau en Administració i Direcció d’Empreses, pel TFG “Mètodes de Classificació en Python: Aplicacions a l’Empresa”

Premi en homenatge a Fernando Vicens Rico atorgat per l’empresa Heligrafics Fotogrametria SL a Micaela Fortea de Laburu, del doble grau en ADE i Enginyeria Informàtica, pel TFG “Pla de viabilitat de creació d’una empresa de disseny 3D, realitat virtual i prototipat en entorns de metaverso”

Beca Becam ‘Roberto Blanes Vañó’ atorgada pel Col·legi Oficial d’Agents Comercials d’Alcoi. Ha rebut el premi Ignacio Hilario Soler, diplomat en ADE pel seu TFG relacionat amb el comerç i el màrqueting. El títol del TFG és “Pla de Màrqueting i Pla de Comunicació per a l’expansió nacional en zones turístiques de l’empresa Grup Alpacia Alimentació”.

Premi ‘Fernando Ferrándiz Sirera’, qui va ser professor del Departament d’Organització d’Empreses. Rep el premi Carlos Ferrándiz Romero, diplomat en el MUIOL, pel TFM “Avaluació de la metodologia Six Sigma en una planta de muntatge del sector automotriu mitjançant l’elaboració d’un 6-Panel: estudi de cas pràctic i anàlisi de resultats.”

Premi atorgat per Flejes Industriales a Victoria Duarte Alvarado, del MUIPCM, pel TFM “Processos Fenton en condicions suaus per a l’eliminació de conservants: Efecte d’interferència de la metilisotiazolinona (MIT) en la degradació de parabenos.”

Premi atorgat per AITEX a Ainhoa Sánchez Martínez, del MUITEX, pel TFM “Influència de la biodegradabilitat de no teixits de PLA davant la presència de nanopartícules de plata”.

Premi atorgat per Actiu a Inès Gaudin Martín, del MUDE – MBA, pel TFM “Proposta i desenvolupament d’un pla de negoci per a la comercialització d’una resina a base de pigments minerals i rPVB per a l’empresa ONDYTEC 2018 S.L.”.

Premis Millors Expedients de la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’

La Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi, ha lliurat els premis als millors expedients de les titulacions de graus i màsters universitaris. Ho ha entregat l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, a:

Laura Maestro Martínez, del Grau en Enginyeria Química.

Emilio Barea Sanchis, del Grau en Enginyeria Mecànica.

Sergi Cortés Guerrero, del Grau en Enginyeria Informàtica.

Adrián Vera Roselló, del Grau en Enginyeria Elèctrica.

Dolores García Ruíz, del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes.

María Revert Francés, del Grau en Administració i Direcció d’Empreses.

Micaela Fortea de Laburu, del Doble Grau en Administració i Direcció d’Empreses + Enginyeria Informàtica.

Carlota Bernat Díaz, del Doble Grau en Administració i Direcció d’Empreses + Turisme.

Carla Herraiz Piquer, del Màster Universitari en Direcció d’Empreses (MBA)

Sergio García Carrasco, del Màster Universitari en Enginyeria, Processament i Caracterització de Materials.

Andrés Mora Vargas, del Màster Universitari en Enginyeria d’Organització i Logística.

 


235