Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi UPV

El Campus d’Alcoi de la UPV posarà en marxa el Parc Científic de les Comarques Centrals aquest mateix curs

Reunió de treball amb la consellera d’Universitats, Innovació, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, en la qual han participat el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu i posteriorment el president d’AITEX, León Grau i el d’ATEVAL, Pepe Serna.

En el primer tram de la reunió, la consellera ha manifestat la seua intenció de posar en marxa aquest mateix curs en les dependències del Campus d’Alcoi el Parc científic de les Comarques Centrals de la Comunitat Valenciana per al qual la Generalitat ha destinat 250.000 euros en el pressupost de 2023.

Una infraestructura i un servei per al professorat, investigadors, emprenedors i empreses de les comarques que va ser sol·licitat per l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, a la consellera després de la necessitat i demanda detectada pel consell consultiu empresarial del Campus d’Alcoi de la UPV i que va ser ratificat amb la inclusió de la seua fase inicial en els pressupostos de l’any en curs.

En breu, la pròpia Universitat i el consistori alcoià determinaran en quin edifici s’iniciarà el projecte del parc científic. El que sí ha quedat clar, per totes dues parts, és que començarà a funcionar en pocs mesos.

Grau en Enginyeria Tèxtil

D’altra banda, la consellera ha confirmat al sector empresarial tèxtil valencià (representat pel president d’AITEX i el d’ATEVAL) el seu total suport a la implantació del Grau en Enginyeria Tèxtil al Campus d’Alcoi. A més, ha significat el seu suport total i decidit, i confia que es puga estudiar en el curs 2024/25, ja que la tramitació amb ANECA requereix d’uns terminis determinats.

Josefina Bueno ha destacat que aquests estudis estan justificats perquè no existeixen en cap altre centre de la Comunitat, que compten amb el suport i la demanda de l’empresariat i que per tant “resulten ser uns estudis prioritaris i estratègics per al territori”.

 


Notícies relacionades:

278