Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi UPV

Inaugurat el curs acadèmic 2022/23 del Campus d’Alcoi de la UPV

El rector, José E. Capilla, anuncia que la UPV treballa per a recuperar l’enginyeria tèxtil a Alcoi i la posada en marxa d’un parc científic per a les comarques

 

 

 

 

Rafael Lurbe, gerent de MLS TEXTILES 1992, ha impartit la conferència inaugural sobre la seua trajectòria empresarial i la importància de la formació qualificada dels enginyers tèxtils

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha inaugurat de manera oficial el curs acadèmic 2022/2023. L’Aula Magna de l’Edifici Viaducte ha acollit aquest acte en el qual Vicente Díez, secretari del campus, ha llegit la memòria anual del curs anterior, mentre que Rafael Lurbe, gerent de MLS TÈXTILS 1992, ha impartit la conferència inaugural amb el nom ‘És possible sobreviure en la indústria tèxtil de fabricació pròpia en el segle XXI?’.

A l’acte han assistit diferents autoritats, membres de la corporació municipal, de l’equip rectoral, de l’equip directiu i, en general, de la comunitat universitària. En aquest acte, també s’han lliurat  els reconeixements per la concessió del Premi “Hispània Nostra”, a la UPV, per la transformació dels edificis Ferrándiz i Carbonell en l’actual Campus d’Alcoi.

Aquests premis els han rebut els ex alcaldes d’Alcoi, Josep Sanus, Miguel Peralta i Jordi Sedano; l’actual alcalde, Antonio Francés; i Enrique Masiá, president de ‘Alcoi Industrial’ i antic director de l’EPSA.

Durant la cerimònia també s’han lliurat diferents reconeixements:

Reconeixement al docent que ha obtingut el Premi a l’excel·lència docent del Consell Social de la UPV en l’edició XIX a Vicent Fombuena Borrás, del Departament d’Enginyeria Química i Nuclear.

Reconeixement al personal que s’ha jubilat a Marcelino Llopis Pascual, José Ignacio Sirvent Mira, Francisco José Insa Pastor i Keith Stuart.

La taula ha estat presidida pel rector de la UPV, José E. Capilla; l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés; i el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu.

Bernabeu, en el seu discurs, ha agraït als assistents la seua presència i ha donat l’enhorabona a totes les persones reconegudes en aquest acte. El director  del Campus d’Alcoi de la UPV ha indicat que “amb el suport de l’empresariat i de les administracions locals i autonòmiques i amb la demanda expressa dels primers, treballem ja per a implantar tant el grau en enginyeria tèxtil com el Màster en Industrials”.

Pau Bernabeu ha continuat afirmant que “són dues demandes que hem recollit directament de les empreses i que encaixen perfectament en les nostres capacitats docents i d’investigació, perquè disposem de professorat i d’instal·lacions concordes a aquests estudis”.

Per part seua, l’alcalde, Antonio Francés, ha recordat que la iniciativa que va tindre el Campus d’Alcoi de crear el Consell Consultiu, on l’administració, les empreses i la universitat estan representats, “està donant fruits perquè representa la força que tenim per a apostar pels reptes que tenim com a ciutat i com a campus”.

El rector, José E. Capilla, ha finalitzat l’acte donant l’enhorabona a tots els guardonats i ha insistit que la col·laboració és clau per al desenvolupament del Campus d’Alcoi i que, al seu torn, ajuda al desenvolupament del municipi i de les comarques centrals.

Conveni amb la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià

Prèviament a la conferència inaugural i l’acte d’obertura de curs, s’ha formalitzat el conveni de col·laboració entre la UPV i la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià.

Per part de la UPV ha signat el rector, José E. Capilla; i com a presidenta de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià (integrada dins d’Escola Valenciana. Federació d’Associacions per la Llengua FEV), Elionor Ortolà. En la signatura també ha estat present, Pau Bernabeu, director del campus.

Aquest conveni té com a objectiu fomentar l’ús del valencià en tots els àmbits de la societat mitjançant el desenvolupament d’activitats de dinamització i acords de col·laboració que permeten dur a terme iniciatives que afavorisquen la promoció del valencià.

En conclusió, aquest conveni de col·laboració té per objecte promoure l’ús del valencià en la societat i, especialment, en els àmbits de les dues entitats.

 

 


243