Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UPV

Més de 1.000 estudiants de batxillerat i primària s’interessen per la ciència al Campus d’Alcoi de la UPV

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit a 1.000 estudiants de 5é i 6é de Primària i de Batxillerat. Han participat en els tallers dels projectes ‘Màgia de la Ciència’ i la ‘Setmana jove de la ciència”, respectivament. Aquestes iniciatives pretenen fomentar les vocacions STEM entre tot l’alumnat, especialment entre les xiquetes i adolescents. Es desenvolupen al campus des de fa més de 15 anys.

En Màgia de la Ciència, els 650 estudiants de primària han pogut entrar en els laboratoris del Campus i realitzar experiments relacionats amb els graus que s’imparteixen al Campus d’Alcoi. Està organitzat en tres itineraris: Viatge a l’interior de les màquines, el futur ja és ací, i de la imaginació a la realitat. Han participat centres educatius d’Ibi, Alcoi, Atzeneta d’Albaida, Xàtiva, Muro i Ontinyent.

Una altra de les iniciatives dirigida a estudiants de batxillerat és la ‘Setmana jove de la ciència’, en concret s’han realitzat els ‘Tallers de Química’, dirigits a estudiants interessats en el Grau en Enginyeria Química. Han participat més de 350 estudiants de centres educatius d’Alcoi, Alacant, Xixona, Novelda, Alberic, Alzira i Castalla.

El projecte ‘Setmana jove de la ciència” compta amb la col·laboració de Multiscan Technologies, Caixa Ontinyent, Ajuntament d’Alcoi i Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’.

 


Més activitats

El projecte ‘Setmana jove de la ciència compta amb activitats durant tot el curs acadèmic. Al novembre de 2022, més de 1.500 estudiants van visitar el campus per a realitzar tallers i activitats molt pràctiques en els laboratoris, referits a electricitat, mecànica, informàtica, disseny industrial, i administració d’empreses.

En 2023 s’esperen altres activitats i concursos com el de Robòtica Mòbil, programació amb Appinventor, Ecojuguete, Mostra la Ciència en Vídeo o el ideaT UPV Campus Alcoi – Àgora Emprenedors.

Vicente Díez, director d’aquest projecte, apunta que la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) considera al Campus d’Alcoi de la UPV un referent nacional quant al foment de la difusió de la ciència en alumnat preuniversitari. Assegura que totes les places oferides en els tallers s’han cobert “en menys d’un dia” i esperen repetir el mateix èxit en les futures edicions.


238