Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

La dissenyadora xixonenca Meritxell Ballester serà l’encarregada de realitzar el cartell de la Fira de Nadal

L’Ajuntament reafirma la seua aposta de comptar amb professionals locals per al desenvolupament de la identitat visual de l’esdeveniment.

Xixona ja treballa en la pròxima edició de la Fira de Nadal de Xixona que, com cada any, se celebrarà durant els primers dies del mes de desembre, coincidint amb les festivitats del dia de la Constitució i de la Immaculada Concepció.

 

 

Una de les primeres decisions ha sigut encarregar la realització del cartell i la identitat visual. Com en anys anteriors, el comité organitzador format per Ajuntament i AEX ha confiat esta missió a una professional xixonenca, que en esta ocasió serà la dissenyadora gràfica Meritxell Ballester.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, que ostenta la direcció de la Fira de Nadal des dels seus inicis, ha explicat que “la imatge d’este esdeveniment es convertix cada any en un dels emblemes més reconeguts del nostre municipi i apostar exclusivament per empreses i professionals de la localitat per a donar-li forma ens garantix que es mantinga la seua essència”.

Per la seua banda, la dissenyadora triada per a esta edició, Meritxell Ballester, ha reconegut que “és un repte molt emocionant i espere aportar a la Fira el nivell visual que es mereix i que ajude  a què els xixonencs s’identifiquen amb la imatge, a més de convidar i animar que visiten el poble”.

Meritxell és artista plàstica, creativa i dissenyadora gràfica en el seu propi projecte Másquerojo Estudio. És especialista en disseny d’imatge corporativa visual de marca per a professionals de la cura i la salut familiar i ha treballat en projectes nacionals i internacionals com la imatge de marca de la xef i professora de ioga Daniela Nolazco de París o el disseny del logotip del 50 aniversari del Club Náutico Alicante Costa Blanca.

L’alcaldessa ha argumentat que “el disseny del cartell anunciador és un gran aparador per als nostres dissenyadors, ja que el seu treball adquirix una gran repercussió i visibilitat”.

La Fira de Nadal de Xixona és el major mercat de torrons i dolços del món i una de les cites més multitudinàries de la Comunitat Valenciana durant el pont festiu de desembre. En 2023 va rebre la visita de prop de 150.000 persones, atretes pel mig centenar d’empreses, comerços, restaurants i professionals que oferien els seus productes.

A més, la Fira de Nadal de Xixona proposa una agenda completa d’activitats per a tots els públics, amb l’objectiu que la visita siga molt més que una experiència de compra. “Mentres arriba, Xixona continua oberta tot l’any i és possible comprar torró també en esta època, així com disfrutar de la gastronomia, de l’entorn natural i de les diferents activitats que s’organitzen cada setmana”, explica Isabel López.


235