Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

La Fira de Nadal de Xixona culminarà este cap de setmana una edició d’èxit absolut

Des del dimarts, desenes de milers de visitants han acudit a comprar torrons i dolços entre la major oferta possible d’estos productes imprescindibles del Nadal.

La 15a edició de la Fira de Nadal de Xixona porta camí de batre tots els registres d’assistència i de vendes de les anteriors. Des que es va inaugurar dimarts passat, els principals carrers de la localitat han sigut un riu constant de visitants que han pogut fer les seues compres de torrons i dolços entre una immensa varietat d’opcions.

L’alcaldessa de Xixona, Isabel López, assegura que “la Fira s’ha convertit des de fa anys en un focus d’atracció turística, no sols per a la nostra localitat, sinó per a tota la província d’Alacant, i tot fa indicar que enguany tornarem a tindre números de rècord perquè cada vegada són més les persones que ens visiten durant este Pont de la Constitució”.

En este sentit, López ha explicat que “les dades que manegem mostren que esta ja no és una fira d’àmbit provincial sinó que ha aconseguit atraure a visitants d’altres comunitats autònomes tan allunyades a la nostra com puguen ser Cantàbria, Madrid o Catalunya”.

 

ACTUACIÓ GRUP DANSES XIXONA:

 

Per a absorbir l’arribada de les desenes de milers de turistes l’organització de la Fira ha habilitat diverses zones d’aparcament en el nucli urbà a les quals cal afegir dues àrees que estan situades en la perifèria, connectades amb el centre a través de dos autobusos llançadora que estan en funcionament tot el dia. Es tracta de l’àrea de Sant Antoni, en l’accés a Xixona des d’Alcoi, i la del polígon de la Revolta de la Paella, en l’accés per la CV-800 des d’Alacant, i que és una novetat d’enguany.

“L’objectiu sempre ha ha sigut que les persones que venen puguen moure’s amb la major comoditat possible i que disfruten d’una experiència nadalenca molt especial, cuidant tots els detalls al màxim”, ha dit l’alcaldessa.

En la Fira de Nadal de Xixona participen prop de 60 empreses, la majoria d’elles dedicades al torró i als dolços tradicionals elaborats a Xixona, amb la garantia de qualitat i de varietat que això suposa. Les parades estan instal·lades per tota l’avinguda de la Constitució, la principal de la localitat, i a més hi ha una zona de food truks i d’atraccions i el tradicional betlem de tamany natural instal·lat en el Barranc de la Font.

 

Este gran mercat es complementa amb diferents activitats, pensades per a gaudir en família. Per a este cap de setmana destaquen les visites teatralitzades pel nucli antic i el castell, un maridatge de torrons i xocolates, tallers per a xiquets i actuacions musicals. A més, hi ha un tren nadalenc que recorre els carrers del centre i una exposició per a conéixer la història del torró de Xixona.

 

 

 


190