Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

La nova biblioteca a la Casa Rovira va duplicar en 2023 el nombre de persones usuàries i noves altes

Amb motiu del Dia del Llibre, les persones que s’emporten algun préstec rebran com a obsequi un marcapàgines elaborat pel club de ganxeteres de Xixona.

Un any després del seu trasllat a la Casa Rovira, la Biblioteca Pública Municipal Fernando Galiana Carbonell acumula unes xifres d’usuaris i de préstecs de llibres que milloren amb escreix les que es registraven en la seua anterior seu a la casa del Cuarnero.

La regidora de Biblioteca, María Teresa Carbonell, valora molt positivament el canvi d’ubicació, perquè “a més de possibilitar que un edifici històric com la Casa Rovira estiga a la disposició de la ciutadania, s’està aconseguint que hi haja més usuaris, que la biblioteca s’utilitze més i que, per tant, s’estiga reforçant l’hàbit de la lectura entre els xixonencs i xixonenques”.

La dada més significativa és la que fa referència al nombre d’usuaris o de visites totals a la biblioteca d’un any per a un altre. El total en 2022 va ser de 6.290 persones, mentres que en 2023 esta xifra es va duplicar fins a aconseguir les 12.605. Eixe increment es va traduir també en el nombre d’altes de socis, que van passar de 84 a 201 en només un any.

Pel que fa als préstecs de llibres, també es va produir un significatiu augment, en comptabilitzar 8.379 en 2023 enfront dels 6.903 que es van traure de la biblioteca un any abans. Tot això tenint en compte que, pel trasllat d’un edifici a l’altre, va estar tancada o sense servici de préstec durant algunes setmanes de 2023.

En esta ocasió, amb motiu del Dia del Llibre i per a celebrar també el primer any de la biblioteca a la Casa Rovira, les persones que s’emporten llibres rebran com a obsequi un marcapàgines, gentilesa del club de ganxeteres de Xixona, que n’ha elaborat de manera manual al voltant d’un miler.

Esta associació, amb al voltant de 20 sòcies, es reunix cada dimarts a partir de les cinc de la vesprada en el centre cultural de la tercera edat per a dur a terme les seues creacions i mantindre ben viva l’artesania del ganxet. Durant l’any fan diversos treballs que compartixen amb tot el municipi, com la decoració de Nadal de la Placeta de la *Presó, que s’inaugura de cara a la Fira de Nadal, o el recobriment de l’arbre de Nadal de punt de ganxo que es va col·locar en la passada edició en els voltants del Betlemet. També han tingut iniciatives solidàries com l’elaboració de polpets per a bebés nascuts de manera prematura.


240