Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

Pregó de Festes per Mónica Bernabeu i Dia de la Dansà

Xixona ha iniciat aquest dilluns la setmana gran de les festes patronals, amb una intensa activitat festera, als matins, vesprades i nits, que culminarà amb la trilogia festera els dies 19, 20 i 21 d’agost. Balls tradicionals com la dansà o els nanos i gegants, actuacions musicals i els actes propis dels moros i cristians protagonitzaran una setmana molt especial per a xixonencs i visitants.

El dimarts, a la nit, es va viure un dels moments àlgids d’estos dies, amb el tradicional concert de música festera oferit per l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo de Xixona. Durant este, la dissenyadora Mónica Bernabeu va ser l’encarregada de llegir el pregó de festes. Esta xixonenca establida a França ha guanyat diversos concursos de moda i ha treballat també per a l’Opéra National de Lorraine.

 

PREGÓ:

 

Durant la setmana hi ha altres actes imprescindibles en el calendari fester, com el Dia de la Dansà, que va ser el dimecres, en el qual parelles de xixonencs es posen el vestit típic per a mantindre ben viu un ball tradicional l’origen del qual es remunta a segles arrere.

DIA DE LA DANSÀ:

 


239