Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Xixona

Xixona promocionarà el torró com a suplement energètic a Alicante Gastronómica

 

L’Ajuntament presentarà les novetats de la Fira de Nadal i el Dia Mundial del Torró, que enguany també inclourà unes Jornades Gastronòmiques del Torró de Xixona. 

Xixona ocuparà un lloc destacat a Alicante Gastronómica per promocionar, principalment, el torró i totes les seues aplicacions en la cuina i en el dia a dia. En aquest sentit, la regidoria de Turisme aprofitarà el certamen per a posar en valor el torró com a suplement energètic per a esportistes. Ho farà a través d’una presentació-cata del nutricionista Álvaro Sabater, que argumentarà en una ponència per què el torró en forma de barretes energètiques és una opció cada vegada més de moda. Serà el diumenge a les 11:00 h. en l’espai de L’Exquisit.

El regidor de Turisme, Bart Bus, considera que “Alicante Gastronómica és el lloc i l’oportunitat ideal per a mostrar els nostres nous productes nutricionals a un públic ampli i divers. A més, volem donar a conéixer la nostra àmplia oferta turística a tota eixa gent que acudirà a descobrir llocs on menjar bé, ja que Xixona és dels municipis que compten amb una proposta gastronòmica més diferenciada”.

En aquest certamen, que tindrà lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre en IFA, es farà un primer avanç de com serà la Fira de Nadal de Xixona, un esdeveniment que congrega cada any a més de 100.000 persones. També s’anunciaran les activitats programades per al Dia Mundial del Torró, que se celebrarà els dies 11 i 12 de novembre amb maridatges, tastos de torrons i vins DO o tallers infantils.

La novetat més destacada d’aquest Dia Mundial serà l’organització de les primeres Jornades Gastronòmiques del Torró, en les quals els restaurants locals oferiran menús que tindran el dolç xixonenc com a ingredient. Un d’ells, L’Entrepà, realitzarà en aquest Alicante Gastronómica un showcooking amb degustació, el dilluns a partir de les 15:00 en l’Espai L’Exquisit. Les cuineres prepararan una de les seues últimes creacions, la tapa “Els nanos”. Precisament, Xixona també traslladarà al recinte els Nanos i Gegants, un dels actes més estimats i tradicionals de les festes de moros i cristians.

A més, la regidoria de Turisme promocionarà les visites teatralitzades destinades als centres escolars. Durant el pròxim mes d’octubre, els cursos de cinqué i sisé de primària podran visitar el municipi i conéixer de manera lúdica una part de la història de Xixona. Es tracta d’un projecte que compta amb la col·laboració del Taller d’Ocupació de Labora.

Durant els quatre dies que estarà en marxa l’esdeveniment, l’estand oferirà degustacions de torrons i dolços d’empreses locals. L’espai expositor de Xixona estarà situat al carrer 4 del pavelló 2, des del divendres fins al dilluns de 10:00 a 20:00 hores.


244