Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres

Agres es prepara per a viure els dies grans de les seues Festes Patronals

El mes de setembre és molt especial per a la Vila d’Agres, ja que es prepara per a celebrar les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu. Amb tot, aquesta localitat del Comtat ha realitzar durant el mes d’agost diversos actes culturals, esportius, infantils o lúdics.

La programació de les festes dedicades a la Mare de Déu va començar el passat cap de setmana amb les representacions de la clàssica ‘Aparició de la Mare de Déu’, una posada en escena prevista en dues sessions en la Plaça de l’Assut. Malaruradament, el temps va impedir celebrar la representació del divendres. El diumenge, de nou, es va viure el conegut com a ‘Dia de la Vinguda’ en el qual va haver-hi cercaviles, missa solemne, rosari de l’aurora i ofrena de flors a la Verge.

Hui divendres serà el ‘Dia del Farolet’ amb la proclamació de les Festes des del balcó de l’Ajuntament i la desfilada dels singulars fanalets. El dissabte a les 08:30h del matí tindrà lloc l’acte més representatiu d’aquestes celebracions. Es tracta de l’ ‘Ambaixada del Pastoret’ en la qual s’escenifica l’aparició de la Verge al pastor Gaspar Tomás en 1484, una tradició que va camí de ser Bé d’Interés Cultural (BIC) com ens va explicar el President de la Filà de Pastorets, Carlos Calatayud, al reportatge que vam realitzar per a conèixer els preparatius de la festa.

Adjuntem l’enllaç, per si no el vau poder veure:

 

Agres es prepara per a tornar a rebre la Mare de Déu

El programa continua el dissabte on se celebraran diverses eucaristies dedicades a la patrona. A les 20:30h serà la solemne processó. Per al diumenge, ‘Dia de la Mare de Déu’, s’ha previst el trasllat de la Mare de Déu al Santuari a les 10:30h, seguit d’una missa, i a la vesprada s’executarà una cercavila de disfresses. Les paelles o la missa d’acció de gràcies el dilluns a les 12:00h, en la Parròquia de Sant Miquel, donaran pas a les romeries dels diumenges al Santuari de la Mare de Déu.

1 comment

Jose miguel mayo 24, 2023 at 1:01 pm

Se ofrece cocineras para comparsas

Contestar

239