Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Arriva la nova edició de ANIMALCOI

Presentada oficialment la tercera edició del festival d’animació – ANIMALCOI- que inclou conferències, projeccions, tallers per a escolars i el lliurament dels premis anuals de curtmetratges.

ANIMALCOI se celebra entre el 29 de novembre i el 3 de desembre i estarà dedicat enguany als videojocs, amb conferències temàtiques, una taula redona dedicada als videojocs independents a Espanya. Finalment, es podrà gaudir d’una mostra de videojocs indie en el Centre Comercial Alzamora.

En la presentació del festival, davant els mitjans de comunicació, ha comparegut la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Elisa Guillem i la directora del festival, Diana Cortés.

Guillem ha destacat la importància de la celebració d’aquest festival per tercer any consecutiu consolidant a Alcoi “com l’epicentre europeu de l’animació”. Sobretot, tenint en compte, que aquest sector suposa el 1,74 del PIB anual a Espanya. Per tot això, és fonamental, segons la regidora, generar oportunitats de negoci en aquest sector, a través de la formació, del suport als emprenedors, atraient talent i celebrant i recolzant en cada any aquest festival.

Quant a Diana Cortés, directora d´Animalcoi, ha agraït el suport de l’Ajuntament d’Alcoi, de l´Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i dels patrocinadors oficials: Fundació Mútua Llevant, Cinemes Axion Alzamora i Grup Sollutium.

També ha ressaltat no sols la massiva participació en aquesta edició dels premis Animalcoi, amb més de 300 curtmetratges rebuts de 70 països diferents, sinó també “l’alta qualitat de les propostes, la qual cosa va fer que la selecció dels 100 finalistes i els 3 guanyadors d’enguany fóra tot un desafiament”.

Encara que el programa d’activitats està acabant de tancar-se, Diana Cortés ha avançat que a més dels projeccions i estrenes, hi haurà tallers, conferències, sessions de pitch, activitats i projeccions infantils i familiars i el lliurament dels Premis ANIMALCOI 2023.

En aquesta edició, s’ha aconseguit un rècord d’entorn dels 850 estudiants confirmats per a assistir a les sessions de projeccions infantils, que tindran lloc als cinemes Axion d’Alzamora durant el festival.

Una novetat destacada d’enguany és la introducció de tallers de Storyboard en centres escolars per a acostar i motivar als joves a endinsar-se en el fascinant món de l’animació.

Durant aquests dies, Alcoi rebrà la visita de més de 20 destacats professionals del sector, els qui impartiran tallers, oferiran conferències i participaran en diversos esdeveniments, brindant als assistents l’oportunitat de conversar amb ells i compartir impressions.

Finalment, Diana Cortés ha recordat que en la gala inaugural, prevista per al 29 de novembre, és farà públic el lliurament del dels Premis ANIMALCOI en els categories: Premie Fundació Mútua Llevant, Premi Animalcoi-Solitium i Premi Escoles-CC Alzamora, en l´IVAM CADA.

 


203