Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Comencen a executar-se obres del Pla d’Accesibilitat en diversos barris d’Alcoi

Aquesta setmana han començat les obres d’accessibilitat que l’Ajuntament d’Alcoi està duent a terme en diferents barris de la ciutat i a les quals es dediquen 279.350 euros de la partida de 500.000 inclosa en el Pressupost Municipal per al Pla d’Accessibilitat 2020.

Totes les actuacions formen part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) Alcoidemà, cofinançat per la Unió Europea a través dels Fons del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya, FEDER 2014-2020.

Els treballs estan dividits en quatre lots per barris, totes tenen un termini d’execució de quatre mesos i hauran d’acabar a l’octubre. Bàsicament s’està actuant en guals per als vianants, embornals, senyalitzacions de la via i verticals, escocells, rebaixes de plataforma, passos de zebra, fanals, escales, papereres, places d’aparcament,  bol·lards, voreres i asfaltat de la calçada.

Les primeres obres, en marxa des de principis d’aquest mes, s’estan duent a terme en un tram del carrer Barranc del Sint (La Salle). Corresponen al lot d’obres q

ue s’executaran en la zona Eixample, adjudicades a l’empresa Leutumur S.L. S’actuarà també als carrers Isabel La Catòlica, Pont de Sant Jordi, i Espronceda-Francesc Perera.

Obres Barranc del Sint AlcoiObres Barranc del Sint Alcoi

A més, dilluns passat es van iniciar els treballs al carrer Alarcón, dins del lot corresponent a la Zona Alta, on hi ha previstes també intervencions als carrers Zorrilla, Capellá Navarro i Echegaray. Aquestes obres van ser adjudicades a Asfaltos y Construcciones Aitana per 59.890 euros.

Obres carrer Alarcón AlcoiObres carrer Alarcon Alcoi

Així mateix, el dilluns van començar les obres del lot de Santa Rosa, que afectaran a tot el carrer que dona nom al barri. En concret, ja s’està actuant en el Barranquet de Soler i des d’ací es preveu que vagen avançant les obres fins a arribar a la plaça Miguel Hernández. Dins d’aquest lot també s’actuarà en el barri de Batoi, al carrer Banyeres. L’actuació la realitza Leumutur S.L. per 52.030 euros.

Obres Barranquet de Soler AlcoiObres Barranquet de Soler Alcoi

Finalment, el dimarts van arrancar les obres del lot de la Zona Nord que afectaran l’avinguda Juan Gil Albert, en el tram comprés entre el carrer Calderón i Fontilles. La inversió en aquest cas és de 79.100 euros i les obres les realitza Mediterrani d’Obres i Asfalts S.L.

El conjunt de les obres, una inversió valorada 279.350 euros, es finança de la partida de 500.000 inclosa en el Pressupost Municipal per al Pla d’Accessibilitat 2020, mentre que la quantitat sobrant passarà a les actuacions del Pla 2021, algunes de les quals ja s’han posat en marxa, com la de Sant Nicolauet o Sant Mateu

El regidor d’Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, recorda que l’accessibilitat és present en totes les obres que es realitzen als carrers de la ciutat, per la qual cosa es pot dir que en 2020 es van dedicar 501.946,5 euros en actuacions per a accessibilitat no contemplades en el Pla. Si

se suma aquesta quantitat a la del Pla, en total són 781.296,5 euros destinats a fer la ciutat més accessible.

“El nostre objectiu és aconseguir l’accessibilitat universal de la ciutat en qualsevol treball o millora que es realitza i avançar cap a una ciutat més amable amb el vianant i amb totes les persones, també amb les quals tenen alguna diversitat funcional”, subratlla Martínez.

 

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

284