Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

El Museu Camilo Sesto incorporarà el llegat de Pepito Sanz

A més de múltiples records s’inclourà correspondència amb el primer club de Fans i en un futur la fonoteca amb entrevistes i converses

El Museu de Camilo Sesto, que està en procés d’adequació per a la seua futura posada en marxa, incorporarà el material aportat per Pepito Sanz, i que la seua família ha acordat donar per a poder tindre més documentació sobre el cantant alcoià més internacional.

Pepito Sanz, que va morir el mes d’abril del passat any, va ser un gran divulgador de la música de Camilo Sesto en la seua emissora de ràdio coneguda popularment com a ‘Ràdio Pepito’. A més treballava en Discos Ritmo.

Abans de la seua defunció, Sanz es va posar en contacte amb el regidor de Cultura, Raül Llopis i li va comunicar que volia donar tot el seu material per al Museu de Camilo. Va morir abans de poder formalitzar la donació. Els seus familiars han dut a terme aquest gest.

Respecte al material cal ressaltar que a més de discos amb el mateix segell de Discos Ritmo, revistes, pòsters o fotografies personals, s’inclou correspondència amb el primer club de Fans creat de Camilo Sesto, així com uns altres que va haver-hi al llarg de tot el territori espanyol.

Així mateix, també s’està procedint a digitalitzar la fonoteca de ‘Ràdio Pepito’, un material que inclou entrevistes i converses personals amb Camilo Sesto i que en un futur es podrà incorporar al museu.

“Vull agrair a la família que haja donat tot aquest material, la gent se sorprendrà amb els enregistraments en les quals podrem escoltar a Camilo en un to totalment distés. També hi ha material molt curiós com cartes i postals amb el seu primer club de fans. Camilo Sesto tindrà el Museu que mereix, amb el material donat per aquest, l’aportat per Pepito i el que custodia el Club de Fans de Camilo Sesto d’Alcoi, que està fent una gran labor sent un dels espais més visitats pels turistes que venen a la nostra ciutat”, afirma el regidor de Cultura.

En el museu s’exposaran objectes permanents, com és el cas dels discos d’or i platí i diferents distincions. També es destinaran diferents espais per a anar reemplaçant els materials que té depositat l’Ajuntament per part del propi artista (més de 800) sumant els diferents objectes donats, fons fotogràfics, materials personals, etc. Així mateix s’incorporaran els materials que custodien el Fans Club d’Alcoi i el de Pepito Sanz. En total hi haurà més de 2000 objectes.

El museu tindrà un total de 300 m², comptarà amb un primer espai de recepció amb un espectacle audiovisual i alguns materials personals. Allí estarà l’accés a la botiga amb un espai de “marxandatge” generat amb imatges, logotips i fotografies de Camilo Sesto i avalats amb el vistiplau de l’hereu i els seus representants legals.

Es podrà visitar un espai amb diferents etapes de la seua vida. La més personal i des de la infància fins al seu pas pel rock en la joventut i la seua època de fama i fama. En tots aquests espais es podran veure materials personals, vestuaris i altres objectes que seran mostrats. Aquest material es posarà en context amb totes les portades dels seus discos i singles que podran mostrar la seua trajectòria.

Aquest espai suposarà la connexió perfecta per a tancar la ruta Camilista. Visitar el seu museu i el mausoleu on descansen les seues cendres. Serà un nou espai cultural que se suma a aquesta zona: IVAM CADA Alcoi, La Capella i la Pinacoteca Alcoiana.

Actualment s’està duent a terme la primera fase de les obres d’adequació que suposarà la rehabilitació i millora de l’edifici, actuant en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat, també es resoldran els problemes de salubritat en la coberta i s’actuarà en l’estabilitat dels elements estructurals existents. Inclouran una millora aportada per l’empresa actuant en les bigues del faldó de la coberta al pati. El termini d’execució és de 9 mesos a partir de la formalització de l’adjudicació que va ser el passat 21 de setembre. Aquesta actuació va ser adjudicada per 185.691,62 euros.

Seguit a aquestes obres es durà a terme una segona intervenció de rehabilitació energètica, instal·lació d’ascensor, instal·lacions elèctriques, instal·lació de climatització i acabats com a portes, finestres i altres, així com sanitaris i lavabos. Aquestes actuacions són finançades al 80% pels Fons Europeus, en concret s’han aconseguit 1,6 milions de les Ajudes Específiques del Pla de rehabilitació d’edificis públics millorant l’eficiència energètica que serviran per a aquest projecte i per a la Pinacoteca Municipal que albergarà obres de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX, i estarà en El Camí 38-40.

Aquest vídeo podem veure el contingut del futur museu. En un vídeo que va ser presentat en FITUR:https://youtu.be/s3_GKyIoM7U

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

263