Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Fem esport, fem vida

 

Alberto Belda Ripoll

Regidor d’Esports

 

La Ciutat d’Alcoi sempre s’ha caracteritzat per la seva activitat esportiva i per la trajectòria de molts dels seus esportistes. I per tant, des del Govern local tenim clar que continuarem sumant esforços i dialogant amb les entitats esportives per augmentar la seua activitat i facilitar aquelles iniciatives que supose una millora per a la nostra societat i el seu benestar.

 

Des del Partit Socialista, aquesta voluntat és una realitat. Portem demostrant des del 2011 la nostra aposta i suport a quantes entitats i activitats es desenvolupen a la nostra ciutat i la millor forma de demostrar-ho és apostant pel nostre esport base. Al pressupost del 2023 es va col·laborar amb 31 entitats locals mitjançant convenis, amb una dotació pressupostaria de 164.690 €. Molts ciutadans i ciutadanes, xiquetes i xiquets, formen part d’aquestes entitats i l’Ajuntament d’Alcoi no pot més que recolzar-les i fomentar l’esport com a eina d´oportunitats i valors. Un exemple en aquest sentit és el suport als equips de futbol femení que han rebut i rebran ajudes econòmiques importants per a facilitar la seva tasca i promocionar aquesta modalitat tradicionalment masculinitzada  perquè les dones a la nostra ciutat tinguen les mateixes oportunitats que els homes.

 

Aposta ferma també per part d´aquest govern amb pel manteniment, ampliació i dotació de millores dels espais municipals perquè totes i tots pugam gaudir amb garanties de la pràctica esportiva. La construcció del circuit BMX, l’ampliació del Poliesportiu Francisco Laporta, la construcció de la coberta de la pista exterior, millores al Skate Park de Batoi, al Camp Municipal del Collao a les pistes de tennis, a les de petanca, a la galeria de tir amb arc i de precisió, a les pistes de Caramanxel o recentment al rocòdrom al pavelló Miguel Sarasa; la compra dels camps del Serpis per tal de planificar una nova ampliació d´espais al Poliesportiu Francisco Laporta  o la futura construcció de la instal.lació per a la gimnàstica artística són, entre moltes altres, realitats del compromís d´aquest govern cap a la seva ciutadania.

 

Nestor Abad, Maia Llàcer, Laura Casabuena, Andrea Silva, Joan Montes, Daniela Picó o Gaizka Porras ( i altres que a ben segur s´aniran sumant en breu ). Cadascú d’ells i elles en les seues diferents modalitats ajuden a promocionar la ciutat d’Alcoi. Totes elles i ells representen el millor que tenim i el més important,  es converteixen en referents d’aquelles i aquelles que volen ser millors a les seves vides i a la pràctica esportiva. I per açò hem duplicat les ajudes directes als nostres esportistes referents,  perquè afavorir que puguen continuar la pràctica esportiva d´alt nivell. Als 14.000 euros en concepte de beques hem sumat altres 14.000 més en convenis singulars. Un total de 28.000 € en beques i convenis per a donar suport a l’esport d’elit local. Més del triple de la consignació que va dotar l’anterior govern del Partit Popular.

 

Així mateix, continuem mantenint i augmentant la dotació als equips de referència de la nostra ciutat, el Club Deportivo Alcoyano i el Patín Alcodiam. Tots dos són un referent que desperten l’estima dels seguidors i posen al mapa nacional i internacional la nostra  ciutat en cada competició a la qual participen.

 

L´esport està viu. Ens queda camí per recórrer, continuar augmentant les millores a instal·lacions esportives i seguir reunint-se amb la família de l´esport local  perquè ens traslladen les seues inquietuds i necessitats  és el nostre dia a dia. I també saber adaptar eixes propostes als nous temps tractant en tot moment de fer un esport igual en oportunitats per a totes i tots. L´objectiu d´aquest govern és ben clar; millorar el nostre esport de la mà de totes i tots els que hi participen d´ell perquè millorant el nostre esport millorem la nostra societat.


192