Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Orgull reivindicatiu a Alcoi

 

El 28 de juny la Plaça de l’Ajuntament d’Alcoi s’ompli de colors, reivindicació i comboi. Un any més el Col·lectiu Mariola ha organitzat aquest Orgull on es posa de manifesta la necessitat de continuar treballant per millorar la nostra societat. Un orgull que parla de festa, però també de drets, de persones i de vida. Tot seguit reproduïm les paraules que el col·lectiu ha penjat a les seues xarxes socials amb motiu d’aquesta concentració:

«Quan et diuen “marica” ​​o “bollo” o “travelo” a la infància, abans ni tan sols de tenir consciència que significa això, saps que la teva vida ja no serà la mateixa. És un dolor agut, punxant, et paralitza el cos i t’estremeix.

Aleshores comença un procés d’adaptació a la norma, a l’hegemonia, et promets que mai més et diran això, i modifiques la teva veu, la teva expressió corporal, les teves aficions, les teves amistats… I quan t’adones, portes anys instal·lat en una mentida, i segueixes sense ser feliç. Però un dia t’enamores d’algú i ixes una mica de l’armari. Després coneixes un grup de gent lluitadora i bonica i surts una mica més. Un dia li ho dius a la teva família, a les teves amigues de tota la vida, i et fan vessar d’abraçades. Un altre dia coneixes la família de la teva parella i compartiu esdeveniments familiars. Vas trencant portes, de vegades més resistents, de vegades més hostils, però et va inundat una sensació de plenitud que fa pensar “ara si!” El problema és que entre aquest primer insult i la sensació de plenitud, han transcorregut 20 anys i no te n’has adonat. I t’encantaria haver experimentat tot una mica abans. I sents una sensació irreparable de pèrdua de temps.

_____

Orgull és celebrar la vida i l’amor, és sentit de pertinença i protecció. Orgull és la meva família, la meva parella, les meves amistats i la transversalitat de les meves lluites. Orgull són els xiquets i xicones que ara pateixen assetjament i viuen com a pàries, i que encara no saben que d’ací a uns anys es convertiran en superherois i superheroïnes.»

______

Gràcies Sergi pel text

LA PLAÇA PLENA I NOSTRA! DE TOTES!!!”

 

La fotografia de la portada és de Diana Sanus

 


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

271