Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Una dona opta al càrrec d’alferes en 2025

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi fan història. Per primera vegada, una dona ostentarà el càrrec de l’alferes, en aquest cas del bàndol moro i el farà l’any 2025.

La decisió es va forjar en l’assemblea de la Filà Marrakesch, celebrada dissabte passat 27 de maig, la qual va confirmar als qui ostentarien els pròxims càrrecs que li corresponen, en aquest cas el d’alferes de 2025 i el capità de 2026.

Va ser en aquest primer cas quan es va produir la inesperada situació perquè va ser una dona la que es va presentar per a representar el càrrec d’alferes moro de les Festes de 2025. “No hi havia una altra”, explica Fernando Mira, primer tró de la Filà Marrakesch.

La representant que passarà a la història es diu Ana Gisbert Mira-Perceval i tant ella com la pròpia Filà han preferit no fer més declaracions sobre aquest tema per a no enfosquir el protagonisme dels càrrecs de les pròximes Festes.

La fita ha de ser consultat per l’Associació de Sant Jordi, que estudiarà el cas en els pròxims dies i l’inclourà en un dels apartats de precs i preguntes en la seua assemblea. No obstant això, consultat el reglament, no hi ha cap capítol ni cap apartat que ho impedisca.

“Els càrrecs seran representats per persones que s’identifiquen tradicionalment amb el personatge històric que representen i els valors que els envolten”, versa un dels annexos.

En el cas dels capitans, una altra de la figures protagonistes de les Festes, serien els personatges d’Al Azraq i Jaume I, però en els alferes no està determinat el personatge històric. Pel que aquest fet permet que “d’igual” si és home o dona.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

296