Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

Biar s’embarca en la redacció d’un pla estratègic de turisme

El document es troba en una primera fase de diagnòstic i per a això, s’han passat enquestes i organitzat un focus group.

07/06/82023. Biar s’ha embarcat en la redacció del Pla Estratègic de Turisme 2024-2028. El document és una eina que promou la consolidació i promoció del turisme local en el marc de la participació, la sostenibilitat i la governança. A cinc anys vista, ajuntament, empreses, associacions i clubs esportius vinculats al turisme estan definint què vol ser Biar i com aconseguir-lo en aquest sector estratègic per a la província d’Alacant.

 

 

El municipi porta anys treballant en aquest motor econòmic i ara vol optimitzar tots els seus recursos, potenciar nous productes turístics i definir una estratègia de planificació basada en la sostenibilitat, la competitivitat i la innovació turística. Biar mai ha comptat amb un model turístic definit, encara que totes i cadascuna de les nostres accions han anat encaminades a potenciar un turisme familiar, capaç de conviure amb la vida quotidiana dels residents. Ara, amb aquest pla es pretén reforçar la seua vocació turística que s’ha vist reformada amb l’increment de turistes que han arribat en els últims anys.

Fins al moment, les dinàmiques de participació han abastat la realització d’una enquesta on-line a les empreses turístiques i s’ha celebrat el primer focus group presencial amb participació d’agents públics i privats. L’alcaldessa, Magdalena Martínez, ha subratllat que “aquests són els primers passos del pla i l’objectiu és definir entre tots les febleses i fortaleses del municipi per a més tard, elaborar una relació d’actuacions a realitzar”.

En la primera presa de contacte ja s’han albirat algunes de les seues fortaleses com són els recursos monumentals, patrimonials i naturals del municipi. La idea és reforçar els talents de Biar i cercar nous jaciments que li permeten mantenir un creixement sostingut i sostenible en aquest sector.

Martínez ha insistit que “Biar té grans possibilitats que encara estan per explotar”. “Pretenem que aquest pla ens aporte proposades d’alt valor afegit, que ens porten a avançar en aquest sector”, ha subratllat.

El Pla Estratègic, , encomanat a SALT Consultors, realitza un diagnòstic de la situació actual, l’anàlisi de l’entorn, anàlisi de l’oferta i demanda turística del municipi. I això al seu torn, es traduirà en un catàleg d’actuacions que s’hauran de posar en marxa en els pròxims cinc anys.

 


Notícies relacionades:

296