Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar Canyada

Projecte d’una planta fotovoltaica que oferirà 600 ocupacions a Biar i la Canyada

Empresa líder en el sector de les energies renovables, va anunciar divendres passat una inversió de més de 65 milions d’euros destinada a la implantació d’instal·lacions de generació elèctrica mitjançant fonts d’energia renovables en els municipis de Biar i la Canyada. La instal·lació d’aquesta planta solar fotovoltaica en totes dues poblacions generarà una ocupació directa, indirecte i induït de prop de 600 persones entre la construcció de la planta i la seua posada en funcionament.

Amb aquest projecte, l’empresa pretén mostrar la seua aposta per l’impuls de l’economia del territori amb la creació de més de 600 llocs d’ocupació, en els quals es prioritzarà la contractació de treballadors locals. Segons un estudi elaborat per KPMG, s’estima que es crearan 518 llocs de treball directes durant la fase de construcció, i una vegada que les instal·lacions entren en ple funcionament, es generaran 73 ocupacions en manteniment, operacions i altres àrees relacionades.

A més, aquesta planta d’energia neta i sostenible de 123MW de potència a Biar i la Canyada es caracteritzarà per l’aportació a l’eficiència econòmica, ja que la implementació de tecnologies solars permet costos més baixos de l’energia, proporciona un estalvi significatiu per als consumidors i afavoreix una major independència energètica i de rendiment. Quant a l’impacte ambiental, la instal·lació de plantes fotovoltaiques sobre el terreny, sense ús de formigó, i el soterrament de la línia d’evacuació de l’energia obtinguda del sol minimitzen el moviment de terres i l’impacte sobre la superfície natural.

 


246