Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Castalla

Castalla signa les actes d’ocupació dels terrenys on s’ubicarà la nova subestació elèctrica

L’equipament permetrà descarregar energia a la ST Bastà i complir amb la demanda creixent per al desenvolupament econòmic, social i urbà de la Foia de Castalla

 

 

 

 

Castalla 13 de març de 2023

L’Ajuntament de Castalla ha signat les actes d’ocupació dels terrenys on s’ubicarà la nova subestació elèctrica ST Castalla. L’acte d’alçament de l’acta, pas previ a l’ocupació dels terrenys, va tindre lloc l’1 de març en les dependències municipals. Les instal·lacions de la subestació transformadora tindran una capacitat de 220/132 kv i ocuparan una superfície de 22.220 m2.

La construcció d’aquest nou equipament permetrà abastir a la creixent demanda energètica de la comarca de la Foia de Castalla per al seu desenvolupament econòmic, social i urbà. Una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’empresariat comarcal i la participació de Xarxa Elèctrica i Iberdrola. En aquest sentit, l’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha destacat la importància de la ST Castalla “amb la signatura de les actes d’ocupació complim amb una necessitat per a poder construir la nova subestació elèctrica, una infraestructura fonamental per a la industria de la nostra comarca”.

L’actuació té caràcter d’utilitat pública i ve determinada per l’expedient d’expropiació forçosa. Així, la construcció de les noves instal·lacions requereix la corresponent autorització administrativa.

La construcció de la ST Castalla suposa la culminació de les reivindicacions, realitzades i dutes a terme pels diferents governs locals, de les poblacions directament involucrades, així com d’estaments i organitzacions empresarials, durant els últims 20 anys. Tots aquests actors coincideixen en la necessitat de comptar amb suficient i adequat subministrament d’energia.

Així, la nova ST Castalla, suposarà el complement oportú i necessari per a la ja existent ST Bastà, que va entrar en funcionament l’any 2017. D’aquesta manera, la nova subestació possibilitarà la descàrrega d’energia que serà transportada cap a la ST Bastà, per a complementar el subministrament necessari, per a atendre la demanda creixent d’energia, per al desenvolupament econòmic, social i urbà de la comarca de la Foia de Castalla.

 

 

 

 


Notícies relacionades:

281