Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Castalla

L’alcalde de Castalla confirma la “bona salut” del pacte de govern després de la renúncia de Vera i Álvarez

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha comparegut en roda de premsa per a explicar les circumstàncies de la renúncia de dos regidores, Noelia Álvarez y Asunción Vera com a membres de l’equip de govern, per a passar al grup municipal de No Adscrits. El primer edil ha reafirmat la viabilitat del pacte de govern i la pròxima celebració amb total normalitat de les festes de Moros i Cristians de la localitat, de la mateixa manera que han transcorregut les de Vaca “amb el major èxit dels últims anys”.

 

Antonio Bernabeu ha donat compte de la “necessitat per part de l’equip de govern de fiscalitzar els comptes de totes les regidories i complir amb els comptes generals de l’Ajuntament donat que els pressupostos estan per a complir-los”. D’aquesta manera, Bernabeu ha matisat que fa algunes setmanes es va veure en l’obligació de realitzar “la intervenció en les àrees de les dos regidores dimissionàries, tota vegada que no han complit amb l’eficiència que s’esperava en la gestió de les partides assignades que se li suposen a tot servidor públic, en un cas per excés de despesa i en l’altre per defecte”, pel que fa a la falta d’execució pressupostària.

 

Per altra banda, Bernabeu també s’ha referit al “suport constant que l’alcalde ha prestat personalment a les dos ex regidores durant la legislatura per a ajudar-les en el treball diari de les seues àrees respectives”. Un esforç que, ha lamentat el primer edil, “no s’ha vist correspost amb el treball eficaç de les delegacions que cada una d’elles ostentaven, sobretot tenint en compte que parlem de la gestió dels diners públics, o el que és el mateix, dels diners de tots els veïns de Castalla”.

 

Pròxima reorganització de les competències municipals

L’alcalde de l’Ajuntament de Castalla ha informat que l’equip de govern va a reunir-se pròximament per a negociar la nova organització de les competències municipals. El treball de les àrees vacants que han deixat les ex regidores ha de repartir-se ara entre la resta de membres de l’equip de govern. Així, Antonio Bernabeu ha avançat que en el plenari ordinari corresponent al mes de setembre s’informarà de la nova reorganització.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

287