Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Arranca la tercera edició del Saxteneum Fest

Arranca la tercera edició del Saxteneum Fest

El festival dedicat al saxòfon se celebrarà durant quatre dies que estaran replets de classes per a tots els nivells, tallers, xerrades i concerts.
El Saxteneum Fest encetarà la seua tercera edició el proper dia 25 de juliol on els participants podran gaudir d’unes jornades dedicades al saxòfon. El festival té una durada de quatre dies i albergarà classes individuals i col·lectives, tallers i xerrades per conèixer amb més profunditat l’instrument protagonista i a més, exposicions, sense oblidar els concerts que cada dia posaran el punt i final a la
jornada amb convidats de luxe.
Com cada any, innovar i oferir a l’alumnat una oferta atractiva d’activitats a més de les classes, es un reclam. En aquesta edició s’inclourà un Taller d’iniciació al jazz que es realitzarà durant tot el matí del dia 26 amb el prestigiós professor Jesús Santandreu, saxofonista de jazz, professor d’improvisació en Sedajazz i de composició de jazz, harmonia, entrenament auditiu i arranjaments al Conservatori Superior Joaquin Rodrigo de València.
A més, també com a novetat d’aquesta edició, tots els matins a primera hora de la jornada i abans de començar les classes, Noelia Llopis serà l’encarregada d’ensenyar rutines de relaxació i estiraments per evitar lesions als musics amb l’objectiu d’incloure aquests exercicis al dia a dia de l’alumnat per tenir una millor postura a l’hora de tocar.

Els concerts
Cada vesprada, en finalitzar les classes, tindran lloc els concerts del Saxteneum Fest 2018 al mateix Centre Cultural El Teular. El dia 25 de juliol, a les 20.30h, tindrà lloc el Recital de piano de Sergi Pacheco Portalés, que ja ha participat en altres edicions del festival com a pianista acompanyant i que ens delectarà amb un programa d’una gran qualitat interpretativa. El dia 26 de juliol, a les 20.30h, tindrà lloc el segon concert, en aquesta ocasió a càrrec dels professors del curs i baix el títol “Tribute a Iturralde”. Al programa, els assistents podran gaudir d’un recorregut per les peces més representatives del mestre Pedro Iturralde. El dia 27 de juliol, a les 22.00h, Jazz amb la Manco amb Randy Greer Quintet on el blues, el swing i el jazz seran els protagonistes d’una vetlada única plena de música. I per finalitzar, el dia 28 de juliol, serà el Concert de Cloenda del Saxteneum Fest, a les 20.00h i estarà precedit per una Marching band formada per saxòfons que recorrerà els carrers de Cocentaina i convidarà a tots els amants de la música a aquesta cita musical on professors i alumnes participaran.

L’equip formatiu el componen professionals i pedagogs del saxòfon amb gran recorregut nacional i internacional com són Raül Richart, Eladio Sellés i David Castelló. A més, per continuar ampliant l’oferta formativa més enllà d’ensenyaments elementals i professionals, Antonio Felipe Belijar, professor de saxòfon del Conservatorio Superior de Música de Castilla La Mancha i integrant de diverses formacions de reconegut prestigi a nivell nacional i internacional com Sax Antiqua, serà l’encarregat d’impartir classes a l’alumnat de més alt nivell, a partir de 5é d’ensenyaments professionals.

En definitiva, el Saxteneum Fest 2018 és una oportunitat única per gaudir d’una experiència inoblidable i formar part d’un encontre on el protagonista no només és el saxòfon sinó tot allò que l’envolta i que fa créixer a un músic a nivell professional però també personal. Cocentaina serà, per tant, testimoni d’un festival sense precedents on es donaran cita, durant quatre intensos dies, músics de totes les edats amb interessos comuns, fer música i el saxòfon.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

277