Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina aprova la moció «contra la violència masclista i contra les dones»

Cocentaina, divendres 17 de novembre del 2023.

 

La moció, presentada conjuntament per Compromís i el PSOE, va ser aprovada al Ple Ordinari amb els vots a favor de les dues formacions i el PP i amb el vot en contra de Vox.

 

El dijous 16 de novembre, durant el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Cocentaina, Compromís i PSOE van presentar la Moció «pel 25-N contra la violència masclista i contra les dones», la qual va ser aprovada amb els 16 vots a favor de les dues formacions progressistes i el PP i amb el vot en contra de Vox.

 

Entre els acords que recull la moció trobem, en primer lloc, «un sentit record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere», així com el «rebuig a totes les manifestacions d’aquesta violència». A més a més, l’Ajuntament «dona suport a les mobilitzacions» del 25-N, manifesta «la seua voluntat de fer la prevenció contra les violències masclistes» i «es compromet a facilitar» tota classe de «campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació».

 

Un altre dels compromisos que el consistori municipal ha adquirit en aquest acord és el de «no subvencionar actes en els quals l’entitat organitzadora utilitze com a reclam publicitari el cos de les dones de forma sexista».

 

D’altra banda, es demana a la Generalitat Valenciana la renovació del Pacte Valencià  Contra la Violència de Gènere i Masclista, que s’incremente la dotació pressupostària «en matèria d’igualtat de gènere per continuar augmentant i millorant els recursos que les dones víctimes necessiten, l’atenció primària, psicològica, residencial i formativa ocupacional», així com mantenir «tots els serveis amb perspectiva de gènere» com la Xarxa Valenciana d’Igualtat.

 

Al Govern d’Espanya se li sol·licita formalment la renovació del Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere i Masclista, així com la reivindicació de «les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció i ajuda contra la violència de gènere, a més d’exigir el finançament necessari».

 

Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Serveis Socials, ha assegurat que «el nou govern manté un compromís ferm amb la lluita contra la violència de gènere i no ens tremolarà el pols quan toque defendre a les dones vulnerables. El nostre objectiu és fer de Cocentaina un espai segur i lliure de violències masclistes».

 


254