Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina crida a 8.535 persones a votar als comicis del 28 de maig

 

Un total de 8.535 persones estan cridades a votar aquest diumenge 28 de maig en els comicis locals i autonòmics.

Cocentaina comptarà amb tres col·legis electorals: Bosco I, nou Bosco unificat i Teular. Als tres centres es distribuiran un total de 15 taules per exercir el dret al vot, amb cens tan dispars que provoca que la taula que menys votants conté en tinga 404 i la que més gent acollirà en tindrà 834.

Al Bosco I hi haurà 5 taules, al Teular 4 i al nou Bosco, abans Bosco II, hi haurà 6. A l’hora del recompte es projectarana, com de costum, els resultats a la pantalla de cinema del Teular per què la gent interessada puga fer el seguiment en directe.

Finalment, ha sigut possible ubicar les taules electorals al nou Bosco que, encara que no estarà obert perquè la ciutadania el conega, sí que tindrà accessible dos aules i una aula polivalent per a votar i els banys, així com dos despatxos necessaris per al funcionariat que eixe dia està de suport a les eleccions. Els veïns i les veïnes que tenen aquest col·legi per a votar hauran d’accedir per la porta d’Educació Infantil, és a dir, per l’avinguda Ferrocarril.

Durant tota la jornada hi haurà personal de l’ajuntament donant el seu suport per si sorgix qualsevol incident, així com es comptarà amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i un servei especial de neteja perquè l’alumnat del Bosco I torne dilluns a classe amb total normalitat.

Com a dada curiosa hi ha dos dones centenàries que exerciran el seu dret al vot, una de 100 anys i altra de 101. Els homes més majors que votaran al poble en són 2 de 98 anys. Sobre els joves que exercixen per primera vegada el vot hi haurà 63 xics i 41 xiques.


237