Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina es prepara per a les Festes 2023: Guió d´actes i cartell 2023

Cocentaina ja gaudeix de les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Mártir, una tradició d’Interès Turístic que aspira també a ser Festa d’Interès Turístic Nacional.  Visca Sant Hipòlit !!! L´autora del cartell de festes 2023 és Anà Reig Castelló.

 

 

 

GUIÓ D’ACTES FESTES COCENTAINA 2023

 

Al llarg de la primera setmana d’agost la música presa una importància destacada, celebrant-se al pati d’armes del Palau Comtal tres concerts de música festera de gran qualitat, sent aquests a càrrec del grup de tambors i dolçaines El Mal Passet, de la banda Ateneu Musical de Cocentaina i de la Unió Musical Contestana.

Les Festes s’estructuren seguint una trilogia amb la seua corresponent vespra o Dia de l’Olla. L’esquema és el següent:

– Divendres 11 d’agost, vespra de la trilogia:

A les 19.00h les ‘filaes’ i les bandes de música desfilen pel Passeig del Comtat fins al Pla, on s’interpreta l’Himne de Festes, iniciant-se així els dies grans de Cocentaina.

-Dissabte 12 d’agost:

A les 7.00h comença la Primera Diana en la Plaça de la Vila, un dels actes més emotius.

A les 12.30h té lloc l’Ambaixada del Contraban i els Maseros, un acte centenari i emplenat de sornegueria.

A les 19.00h comença l’Entrada Cristiana, amb les espectaculars esquadres, vestits festers creats ex profeso per a l’ocasió i nombroses bandes de música.

A les 21.00h comença l’Entrada Mora, amb els espectaculars seguicis i esquadres, vestits festers creats ex profeso per a l’ocasió i nombroses bandes de música que interpreten obres musicals de gran qualitat, tant de compositors contestans com altres poblacions.

-Diumenge 13 d’agost, dia del Patró Sant Hipòlit:

A les 7.30h té lloc la Segona Diana, amb els xiquets com a protagonistes.

A les 11.50h té lloc l’ofrena i la missa major al Patró Sant Hipòlit. Seguidament, la Presentació d’Armes als Capitans i Banderers, un dels actes exclusius de Cocentaina, en la Plaça de la Vila.

A les 20.00h té lloc la Processó en honor a Sant Hipòlit Martir, on es poden apreciar els vestits festers amb gran detall.

-Dilluns 14 d’agost, últim dia de la trilogia, dia de l’Alardo:

A l’alba, guerrilles en el barri antic de la població.

A les 11.00h, estafeta Mora i Alardo entre els dos exèrcits.

A les 14.00h, Ambaixada de les Tomaques entre Bequeteros i Cavalleria Ministerial, divertit acte on les tomaques són les “armes” utilitzades.

A les 18.30h, estafeta Cristiana i Alardo entre els dos exèrcits.

A les 21.00h, acció de gràcies al monestir de la Mare de Déu i trasllat a l’església del Salvador de la imatge de Sant Hipòlit.

 

 


Notícies relacionades:

251