Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina es prepara per al «dia dels Nanos»

Abans d’aquesta jornada s’han preparat una sèrie d’activitats per dur endavant el muntatge i preparació dels «nanos» i la seua tradició. El dimecres 28 de febrer i a les 19:30 h tenia lloc una xarrada a càrrec de l’etnomusicòleg i filantrop Fermín Pardo Pardo, anomenada «Les danses: la manifestació més antiga del patrimoni immaterial valencià». Per motius personals del conferenciant, s’ha ajornat fins nou avís.

Per altra banda, el diumenge previ a aquesta celebració, es pot participar en l’11a dansà dels nanos amb un taller per conéixer la seua preparació i muntatge al carrer Santíssima Trinitat a les 10:00 h, seguit a les 12:30 h del taller de danses i a les 13:00 h «la crida i la treta», la dansà dels nanos oberta a tot el poble. En finalitzar dinar de faixeta.

Aquestes activitats acaben el dia 6 de març amb la celebració del «dia dels nanos» al barri del Raval, una tradició que se celebra a Cocentaina coincidint amb el tercer dimecres de Quaresma i on els veïns i veïnes mitjançant ninots realitzen crítiques i argumentaris que els inquieten durant l’any. La gent podrà visitar-los entre les 9 del matí i les 8 de la nit del mateix dia.

 

La regidora de tradicions, Marcela Richart (PSOE), apunta que «els nanos són possibles gràcies a la preparació per part d’algun veïnat, col·legis de Cocentaina, associacions i tots aquells participen en el taller de nanos que tindrà lloc el diumenge 3 de març. És una festa que anima al poble, per tant, hem de lluitar perquè aquesta tradició veïnal tan arrelada al Raval no desaparega, siga nostra i estiga present». A més, convida i anima a la gent que vinga de fora i veïns i veïnes a passejar pels carrers del barri del Raval per veure aquesta festa que fa únic al poble de Cocentaina.


240