Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Cocentaina va acollir l’estrena absoluta de l’obra teatral sobre “Paquito el Chocolatero” i la vida del seu autor Gustavo Pascual Falcó

Aquest passat dissabte 28 d’octubre, el Centre Cultural El Teular de la Vila de Cocentaina va acollir l’estrena en primícia de l’obra “Paquito el Chocolatero”. Es tracta d’un muntatge produit per la companyia Tyrsova i que compta amb l’estreta complicitat i col·laboració de la família de Gustavo Pascual, autor del pasdoble més reeixit i famós en l’àmbit internacional.

“Paquito el Chocolatero”; una obra de teatre que es va poder descobrir aquest 28 d’octubre a les 20:30 hores a l’auditori del Centre Cultural El Teular de Cocentaina, pocs dies abans de l’inici de la 677ª  Fira de Tots Sants.

Aquest muntatge teatral és un homenatge a la vida i llegat del compositor contestà Gustavo Pascual Falcó, la contribució del qual a la música ha deixat una empremta perdurable en la història. És la primera vegada que es representen la vida de l’autor, nascut en 1909 a Cocentaina, i tot el que va haver-hi al voltant de la famosa partitura i altres peces menys conegudes del compositor.

 

 

La dramatúrgia i direcció escènica està al càrrec de Xavier Lauder, i la música en directe va sonar gràcies a la participació de la Societat Musical de la Barraca d’Aigües Vives, sota la direcció musical d’Agustín Martínez Caballero i Joaquín Ramón Cardona Carbonell. Damunt de l’escenari vam poder gaudir amb les interpretacions d’un elenc format pels actors Iván Cervera, Jordi Lexi, Vicente Aparicio, Manel Palazón i l’actriu Inés Coronado.

 


235